Friday, August 10, 2012

APA MENU KORANG HARI NI HAH?

hari ni ayah budak botak ni nak makan bubur lambuk..
jadi buat lah..
pesen aku plok xleh makan nasi kalau bukak pose..
sakit perut..
jadi makan kuih2 je...
meh tengok apa yang aku masak..

hari ni 1st time buat bronok sagu..
belajar masa aku duk KL hari tu..
sepatutnyer klas aku dgn chef kamarul..
tapi di sebabkan dia tertido..
errmm..tertido ke?..rasanyer dia tido terus...
jadi kelas tu di ambik alih oleh pembantu dia..
chef ani..
tapi tak jadi buat pun..
sagu hari tu jadi macam agar2...
akibat terlebih air...dan terlebih confident nak mengajar...
kihkihkih
balik kat umah aku praktis sendiri..
akirnyer berjaya jugak..
lagi menjadi dari cikgu aku..
hahahahah...
aku paling suka makan kuih ni..

agar2 nenas...

bubur lambuk..
kalau aku yang buat..
selok daun baru jupe daun kayu....

49 comments:

Nadhirah said...

wow,, sedapp nye bubur lambok...
my fav!! :P
bronok sagu?? kte panggil kuih sagu jehh.. haha
kte tak leh mkn nenas,, so tak jeles lahh agar2 nenas tuh,,
but bubur lambok tuh mmg jelez gilerr.. :D

ainnoraini said...

Kuih sagu..sedap tuu..
Hari ni kakain buat roti jala dengan kari daging..

kak tini (umialya) said...

bronok sagu, sedap tu..

akak masak asam laksa nntuk kami 2 beranak

ntuk bapanya beli nasi arab n anak2 laki masak nasi + ayam golek, cukup le ntuk petang ni

Gumiho Princess said...

rjinnye msak mcam2....
tp bronok sagu 2 slalu p[gl kuih sagu je...

sHaR!Na eLyaNa said...

sha nak agar2 nenas 1 ya kak..:P

Che Rosliza Che mat said...

wah!! sedap2...rindu bubur lambuk arwah maklah hihihi

angahpikah said...

uit uit.. pos sini sikit la kuih sagu tu.. mcm menarik ja.. kasi kongsi resipi la dato'.. nak blajo gak.. hahah

camne nk join team gemuk saya kalo tak makan nasi time berbuka? =p

izan mama mia said...

yerker..gitu..selera kita berbeza....mama mia nie...sahur wajib nasi..berbuka wajib nasi juga..kuih muih lepas pukul 9..gilirannya....takpun makan masa sahur.....hehehehe
tak pernah makan bubur lambut walau dah disua byk kali..hiihhi..org kata,sedap....
lopez sagu..kami panggil dia kuih hok warna merah tuu..belain benar nama bronok sagu...hiihhi..hakikat benda yg sama...inilah my feberet..mia pun suka..agar2 nenas tu..nnt bg laa resepi..nk try rasa gak...tau...

Djangkaru Bumi said...

Saya suka foto yang pertamam kalau dikampung saya namanya klepon.

Ujie said...

Bronok sagu..baru ni akak tau. Rupa mcm buah melaka. Dlm sagu tu ada letak apa2 mcm buah melaka ke?

QasehnyaRania said...

bronok tu apa kak?

http://www.facebook.com/pages/Qasehnya-Rania/202226283197791

9n0L4 said...

pekatnye bubur lambukkkkkkk. mane resepi bronok nyeeee? ;)

teratak hati said...

Sedap nampak kueh sagu tu...

Tihara said...

bubo lambuk eita terbaekkk laa :)

izan mama mia said...

eita.............tiket ke landon dah sampai...........tq..tgg entry nya..tau..

wantie said...

akak ni kalau berbuka tak suka makan kuih. mesti nak cari nasi. pas tu mula la termengah mengah nak magrib.

kuih sagu tu memang sedap. tapi kalau akak buat suka jadi keras kat atas. ntah nape la. that why tak suka buat kuih. hahaha..

bubur lambuk kat Penang ni memang tak susah nak cari. tak payah masak pun. pergi je masjid dapat satu paket. sedappppppppp

sayA tonaH said...

cam bes je agar2x nenas tu

-meeSUPERGIRL- said...

agar2 nenas tu nampak mcm kalau keluor dari peti sejuk pastu ngapppp masuk mulot konpom sedap!! haha

boleh pulak cheff tido . kikiki

Mishter Izwän said...

kenyang ke sis mkn cm tuh jerk. simple tp nmpak menarik

HeNRieTTa JoSe said...

Bru ai jum bli bronok tp,mkn separuh jew....

Sedap lew nmpak bubur lambuk tu....rietta xpndai buat....biasa amek kt surau jew...

eita said...

nadhirah...

bila orang ramai berkumpul kat umah baru lah masak bubur lambuk ni...
duk sorang malas nak masak..

eita said...

ainnoraini...
faberet tu..

roti jala banjir best tu...

eita said...

kak tini...
asam laksa?..sedap nyer....
lebih dari cukup tu..

eita said...

gumiho princess...
kalau beli dapat makan sikit je..
buat sendiri leh makan banyak sikit..
heheheh

eita said...

sha...
siap..
nak pos kut mana?

eita said...

che rose...
dulu pun mak yang selalu masak..
bila mak dah takde..masak sendiri lah plok

eita said...

angah pikah...

pah raya leh lah bagi resepi....
senang je ni..
sambil tengok tv leh buat..

xleh join lah ni..?
alhamdulillah..
hahahah

eita said...

izan mama mia..
ita sahur..air dengan kurma je..
memang dari kecik2 dulu dah biasa macam ni..
sebab ayah pun jenis yang tak makan nasi...

lopez?....
ingat jeniffer lopez tdi..

agar2 tu senang sangat2...
nanti ita bagi ye..

eita said...

djangkaru bumi...
kuih yang sama nama je yang lain...

eita said...

kak ujie..
takde letak apa2 pun..
sagu semata2...

eita said...

qasehnya rania..
kuih sagu lah sayang oi...

eita said...

9n0L4...
memang saja wat pekat...
huuhuhu...

nak resepi ke?...
nanti pah raya ye..

eita said...

teratak hati..
memang suka sangat kuih ni..
beli leh makan sikit...
buat leh makan banyak..hohohoh

eita said...

kak tiha..

:D

eita said...

izan..
alhamdulillah dah sampai...

eita said...

wantie..
sebab tak nak termengah lah ita memang tak ambik nasi...

kalau keras..tambah sikit air..
kacau..ok lah tu..

kat sini pun banyak tapi rasa macam tak berapa nak kena

eita said...

saya tonah..
best...agar2 bodo..

eita said...

meesupergirl..
memang saja simpan dalam peti..
sejuk baru sedap nak ngap...

chef tipu..memang suka tido..
selalu nak mengulor je..

eita said...

mishter izwan..
alhamdulillah kenyang..

eita said...

rietta...
nape makan separuh...
sedap tu...

dah orang nak makan..kena jugak buat...

QA's ~ mamapapa said...

owh...kueh tau namanya bronok sagu,ehehehe!!!baru tau :) jmput follow kmbali :))

Karukord Jagau's said...

Hadoiyaii...silap langkah betul la dtg sini siang2...
Patot nya mlm2 baru bes tgk benda makan mcm ni :)

IntaNBerliaN said...

bertahun dah xmkn bubur lambuk ni.. bubur lambuk trg gok sedak.. hihi

fieda said...

behnyer eita masok bubur lambok..

sHaR!Na eLyaNa said...

pos kat sabah..hehe

eita said...

karukord..
sebarang kesilapan amat di kesali..
hahhaah

eita said...

intan berlian..
tau takpe...xleh lawan hok lain

eita said...

fieda..

time pose je masak bubur lambuk ni

eita said...

sha..
dah sampai mungin basi..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...