Tuesday, January 4, 2011

START BERSIH UMAH....



Banjir pun dah habis...
sekarang ni aku tengah sibuk nak bersih kan umah aku plok...
jenuh....takde selera plok rasanya nak mengemas dengan keadaan yang macam ni....
aduhhhh!!!!....serik banjir....
kadang2 tu sakit hati jugak lah kat yb kat kampung aku...
dah banyak kali mintak tolong baiki sistem pengairan....
tapi hampeh...dengan alasan peruntukan takde....
masa mengundi hari tyu elok je janji yang bukan2...
pantang betol aku kalau orang menipu..
duit berjuta2 tapi langsung tak guna...
aduh...apa plok yang aku duk membebel ni....nak cerita pasal banjir je tapi meleret
sampai ke pihak atasan plok.....apahal lah aku ni....
bila stress je mesti otak hilang ingatan....ada pekerja myanmar pun tak leh harap....
langsung tak boleh nak berinteraksi dengan baik....jadi tu pasal lah tak faham bahasa yang aku guna.....lain yang aku suruh buat lain plok yang dibuatnya....dalam erti kata lain dok rok cetong budak ni....
bukan payah pun bahasa yang aku guna....bahasa melayu jugak...
'pah habih ni kang...mung tubik kuk belakang...pahtu mung besih lah situ plok'
pekerja aku hanya memandang dengan wajah yang terkebil sambil mengaru2 ketiak dia.....
effect muka macam tu lah yang buat aku nak menggunakan jurus hikmat seribu bayang aku...
aduh tensen nya aku.......ni kalau dah start kemas ni....
mau belok tulang belakang aku....takpe bagi exercise sikit supaya yogurt2 kat badan aku ni berkurangan....hahahahaha......
aku cuma nak tanyer je ni ...ada sapa2 yang nak tolong aku tak?

6 comments:

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Bukan eita saja mengalami nasib sedemikian rupa, malah ramai yg senasib mcm eita. Buatlah perlahan2 dgn sabar, apalagi yg nak cakap kecuali semua tu kerja yg berpahala. kalau nak ikutkan, ramai lagi mrk yg lbh bernasib malang! Bonus tahun baru ni, `start bersih umah....`

REPUBLIK N9 said...

be patient my dear... lain kali speaking english laa, baru budak2 myanmar paham... dari ngko speaking ganu lagi baik ngko skipping je, lagi banyak yogurt bleh hilang... ha3



Passion, though a bad regulator, is a powerful spring. ~Ralph Waldo Emerson...

semangat sikit cik adik :)

eita said...

tajnur:
betol..betol.....
tapi kadang tu tensen lah...sorang2 buat keje....

eita said...

republik n9:
alamak!!terlupa lah nak speaking...
tapi nak speaking macamana eita cuma tau yes..no...alright je...hahahaha
sabar itu menguji keimanan.....

beautiful_rose said...

hehehhe mungkin ko patut guna bahasa isyarat kot..... =p

eita said...

yang tu nanti eita belajar lah dulu...payoh jugak bahasa isyarat ni...mau bertahun baru pandai..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...