Saturday, May 31, 2014

AKTIVITI HARI MINGGU...

semalam datin ada balik...
datin cuti 3 hari...
bos dia ada kenduri kawen adik dia..
semua pekerja di bagi cuti..
dan aku pun apa lagi..
ambik kesempatan suh dia bersih kawasan umah aku..
jimat duit aku panggil orang mesin...
hahahaha...
tapi takleh banyak2..
datin tak berapa sihat...demam...
ermmm...mengalami alahan kot..
huawawawawa....



setengah ekar tanah mesin...
mau pengsan datin aku ni hah...

datin plok bagi syarat...
dia bersih umah aku masak nasi lemak..
sonang je tu...
hahaha...
tadaaaa..nasi lemak dah siap...
bukan susah pun...
jangan bagi syarat nak kawen lagi sudah lah..
kan ada yang jadi nasi lomak...

12 comments:

Tihara said...

wahh dah stat alahan tu
tumpang syukur alhamdulillah
seronok akak mendengornya
patut ler baju melayu pun bermanik bagai ihik :)

**masalahnya akak tak reti pun lagi bahasa arab. baru try guna gugel translate..ehee

baru2 ni baca surah al waqiah, baru perasan perkataan fakihah tu maksudnya buah..
sebab kalau baca tafsir kita tak perhati satu2 perkataan ..
kita cuma nak faham maksud je kan..ita, mu kalau reti arab tolong lah ajar akok, kita wassap bahasa arab nak :)

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Demam! tak sihat? Hai nak jalan jauh baru nak start motor x boleh hidup. Tak pe, tak pe take your time leisurely kata org sebelah daerah kami.
Bukan masalah 1/2 ekar eita, tapi kalau tak biasa mesin rumput, sampai ke pagi pun tangan bergegar2 krn gegeran mesin rumput. Masalah lain pula mcmana le YIL nak bersilat nanti...

HeNRieTTa JoSe said...

Ymmy nasi lemak....wah, jenuh nk mesin tu,..xpe xpe....demi nasi lemak yg sedap dan isteri tercinta...alahan?yeyyyyyy....tahniah akk....

Cik Pena said...

hahahha...
kak, nasi lomak 1

Cik Pena said...
This comment has been removed by the author.
JR said...

Sampai demam2..kesiannya...

Ujie said...

Alhamdulillah..tahniah eita! Akak lak yg happy...

Siti Fatimah said...

hamboi..ayat yang last tu... siap nak bernasi lemakkan org lagi... takuttttttttttttttt

hainom OKje said...

Sian Datin.....demam demam kena buli hehe...
Eh betul ke itu jer syaratnya...takkanlah masak nasik lemak jer...mcm tak percaya je...hik hik...

eita said...

kak tiha....hehehehe..demam sebab panas kak....kite dok reti bahasa arab...nak beljar sini tapi x untuk orang dewasa..


tajnur..waalaiakumussalam....hehehehe...memang lah tu pun tak sempat habis pun..bahu dah sakit..



rietta....jom join sekali...datin yang alahan bukan akak...


cik pena...meh ambik..


jr...tu lah kan...


kak ujie..datin yang alahan kak..bukan ita...
huhuhu..


siti fatimah...hahahahha...


hainom okje...hak hakhakhak...pandai je

QasehnyaRania said...

oh nasi.lemak my peberet..

Masya said...

cinfuse jap.. datin mana pulak ni .. siap alahan lg kikikiki ... datuk x alahan ker?? tahniah eita sdh ada tanda² nak tambah ahli baru eh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...