Saturday, September 7, 2013

TERJAH KENDURI KAWEN DI PASIR PUTIH KELATE....

dah lama sangat tak update blog kan...
otak pun dah jadi malas nak fikir..
hahahah..baru ni net aku yang buat hal..
pah setel pasal net...
pc aku plok sakit..
abang aku kata pc aku mengalami gile isim...dan ada sedikit gangguan otak..
hahahahha...jenuh lah nunggu pc aku ubat kan diri dia sendiri...

sementara tunggu pc aku pulih kan gangguan otak nyer tu...
aku gi jalan2 lah....
kul 6 pgi dah bertolak ke pasir putih...kelantan...
sampai kul 10.30 pg..
sedang molek..terus menuju ke sejed kampung kedai menanti...(kalau tak silap aku lah)
kampung ni lepas sikit dari kampung wakaf bunut...
dah lama tak bergambo...
jom kite berklik klik..


masa sampai ni..
tok imam pun takde lagi...
takde orang sorang pun..
ingat tak jadi doh kawen tadi..
hahahaha...
bukan main berdebor yang pengantin lelaki ni..

sementara orang takde..
leh lah posing dulu sebelom bawak barang hantaran naik..
atas sejed...

antara hantaran nyer,...
simple but nice..
takde lah bermewah2 macam kebanyakan orang..
pah kawen leh lagi beli kan...

kul 11.15 pg..
pengantin pompuan sampai..
lupa plok nama dia...

dah cukup semua..
sekali lafaz akad nikah..
yeahh...berjaya..
macam aku plok yang nak akad nikah..
hahahahha...

batal air mayam..
sarung cincin..

yang pompuan plok batal air mayam kasi jam..
eh!!!..dah batal air mayam kan...

menuju ke umah pengantin pompuan..
posing dulu seposen..
cantik tak kak ton?..
kahkahkah..


cute sangat..
pelamin pun simple...
majlis pun simple...
suke sangat...

dah habis sesi bergambo..
kita makan dulu...
nasi putih...
sarok lada...
timun cina..
gulai daging dengan umbut nyor..
(.aku cuma ambik umbut je...malas nak kutip susuk platinium tengah renyai hujan ni...)
umbut nyor masak acar merah...
ayam masak kurma+ubi kentang..
(aku cuma ambik ubi kentang je....malas nak kutip susuk berlian...)
sayur kacang+kaki ayam+hati+pedal+udang..
sambal belacan..

menu dia sedap sangat...
lain dari yang lain...

balik tadi singgah kat setiu..
beli rambutan..
rm5 3 kilo..
pahtu beli manggis..
rm1 1 kilo..
aku beli 2 kilo dapat free setengah kilo..
murah giler2 tu...
ni kira dinner aku lah ni...

21 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Eehhh pihak lelaki smpai dlu erk...hehehe....comei pengantin....chnatek aje kak ton....semua menu pown sedap belaka...eehh murah la manggis tu....td rietta p pasar malam...rm 10 tga kilo xtaw...berkali kali gnda dgn yg akk bli...

Tihara said...

hom la cantik dooh kak tong paka lipar jepong gak..
sedak nye makan nuri, ingatkan nuri ita tadi..
murahnya manggis, akak ingat kat gua musang paling murah dah 4 kilo rm10..
maybe pokok seniri kot kan ita..

eita said...

rietta.....
excited nak kawen tu yang sampai awal tu..hehehhe...

memang murah sangat2....
mungkin sebab buah banyak ...dari terbiar buruk atas pokok baik jual murah2..dapat juga hasil kan...

eita said...

kak tiha....
hahahahha....nuri kita inshaa allah tahun depan.....

memang pokok sendiri pun..dari terbiar macam tu..baik jual murah..manis giler....
giler pun tak manis macam manggis tu
hahahhahah

Ujie said...

Kejam eita pd muka sndirik...hahaa

Buah tu jangan makan byk sgt tau..kang sakit perut.

Ujie said...

Opss...thn dpn ta? Jemput tau... :D

Che Rosliza Che Mat said...

cantik kak ton...kenapa tutup muka kikiki

sHaRiNa eLyaNa said...

amboi kak ton haha siap tutup mata lg ya...

meh join
http://www.opzzpinky.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html

MulutPayau said...

Ehhh kak ton, Apasal tutup muka....dah tak nampak kecomelannya....

Ummi Iman said...

Simple but nice. Murahnya manggis...

izan mama mia said...

assalamualaikum eita
wah bestnyer g kenduri kawen
lawa cek mek kelate tuuu
mg mahligai mereka aman damai till jannah
sedak nampok lauk kenduri..ehe..berapa byk susuk mu pakai eita...hihih

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

manggis tu murah...lauk kenduri nampak menyelerakan la

Jay Ar said...

Ke mana hilangnya muka....kalau Kak Ton tengok tentu dia marah....

wantie said...

cantiknya kak ton. pengantin pun cantik bagai pinang di belah 2 ko.

adoi..murahnya manggis. kalau akak le beli 10 kilo. makan sampai lebebam.

Masya said...

pengantin cantik.. yg kak ton tu napa.. muka berdebu hahahahha

Kesuma Angsana said...

hok aloh, pasir putih kelate kg tok laki kito tu.. solok lado KA berahi sunggoh tu !

eita said...

kak ujie....hahahaha..mana ada kejam kak....untuk stok masa hadapan...in shaa allah kalau jadi lah perancangan tu...mesti lah jemput



che rose....hahahah..kak ton malu....




sha.....pemalu sangat kak ton ni..hahaha...



mulut payau...wakakakaka....




ummi iman....memang murah pun...




izan...waalaikumussalam...hahahhaha..selagi boleh masuk..selagi tu sumbat je susuk apa pun...


wanieys.....semua sedap..




jay ar....hahahha,...harap kak ton tak tengok ni



masya......hahahahaha...kak ton malu...




kesuma angsana....ita pun suke....

eita said...

wantie...
nak beli banyak tapi takut tak termakan lah plok...

baby comel said...

tahniah kpd pasangan yg berkahwin tu.. ehh, murahnya rambutan ngn manggis.

QasehnyaRania said...

jauhnya pergi nuri
nape blurr je muka kak tu.hihi

Si Matatajam said...

Cantik pengantin pompuan.. Ishk2 murahnya buah manggis tu... Hantaq mai 10 kilo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...