Monday, February 11, 2013

SELAMAT TAHUN BARU CINA....

walaupun dah berlalu dalam 2 hari kan..
takpe sempat lagi tu...
rutin tahunan...
bila tahun baru cina je..
mesti sibuk lah Datuk buat lawatan menjelajah..
melawat uncle..untie...cousin....
dari pagi sampai ke petang..
meh layan aku..



mula2 kita berkumpul kat umah uncle aku kat bandar kemaman..
lepak2...makan2..
minum2...
makan limau sampai pecah perut..

ni lah air dari syarikat aku..
yeo's...

meh makan...
menu macam makan kat kenduri kawen kan..
dah orang melayu yang masak..

pas tangki dah berisi..
jalan2..lepak kat garaj...
ambik oksigen..
tak tau plok bunga apa..

cactus...
masa tu hujan...
takleh nak gi mana pun..
sekadar berlegar kat garaj je..

bergambo kenangan sebelom bertolak ke 
pasir gajah...
ce cari mana satu Datuk?...
sah2 tak jupe kan..

aksi berani mati dari ahmad umar..
hahahhaha...
asik orang lain je duk minum..
dia pun nak jugak..

bergambo kenangan di kampung pasir gajah..
di umah uncle aku yg sulong...

orkid apa ntah..
oanjang giler bunga dia..
banyak lagi bunga tapi hujan...

aksi berani mati dari sepupu aku..
photographer mesti berani..
untuk hasil kan gambo yang berkualiti..

nak ambik bunga teratai..
tapi semua dah takde..
sudah nye..ambik gambo air je lah..

ni lah agak nyer..
mencurah air ke daun keladi...

sekarang ni musim pokok peach berbuah..
korang nak ke?...
tapi aku tak jamin lah leh makan ke tak..
hahhahaha...
takut mengalami sawan buih je...
peach kat sini tak sama dengan peach kat luar negara..

bergerak plok kat kemasik...
umah mendiang untie aku..

umah dia kan mengadap laut..
best..
tambah plok hujan + angin kuat..

yang paling teruja tengok laut..
budak umar ni hah...
gentel pasir macam makn nasi..

tadaaa...
angpow yang aku dapat...
takde nyer aku nak kongsi dengan orang..

28 comments:

umi alya said...

akak baru jer nak minta sekeping ang pow, tak jadilah..

the malay male said...

kenyang dengan limau

Jay Ar said...

Gongxi gongxi....

LYAfrina said...

wah..bestnyer..family berbialn bangsa...

dtg kmn ye.. padalah, sy pon duk kemaman..

gong xi fa chai

LYAfrina said...

**family bbilang bangsa

Karukord jagau said...

slmt tahun baru cina ^_^

mie said...

baru nk minta angpow....
dh warning xnk kongsi..
hihihi

Jna marcello said...

wahh sewonok..dan paling sewonok pix akhir tuuu hihi Nak shareee jugak!

=D

TiranaAduka said...

salam ita
Suka dgn pdgan laut tu.

Iqlima Jannah said...

Suke nyeeeeee lah org tuuuuu...rumah dia dah ada internet!!! Hahahaaa....imobile gitu..opsssa umobile lah...pasni tgk le berkepuk2 post masuk...dah tiada lagi rintihan internet slow n takde...

Ummi Iman said...

Berjumpa famili mmg meriah. Cantik2 tumbuhan yg ada :) paling seronok dpt angpau ;)

eita said...

umi alya...

hehehehe....tinggal sampul je kak

eita said...

the malay male..

tau takpe

eita said...

jay ar..

gong xi duit raya ke?

eita said...

lyafrina..


tu lah tak tahu duk kat mana

eita said...

karukord jagau..
tima kasih

eita said...

mie...

tak cukup nak share

eita said...

jna...

hahahaha...xleh...

eita said...

tirana aduka...

wslm TA...

laut memang indah

eita said...

iqlima...

hahhahahaha...meme r....

eita said...

ummi iman...

setahun sekali je berjupe nyer..

dapat angpow memang seronok

C.T.K said...

best r dpt angpow...
brani mti btul dia amek gambar..hahaha

Masya said...

meriahnya.. inilah kelebihan bile ramai saudara mara x kira bangsakan... peach tu mcm sedapp jer.. tp kalau makan kene sawan buih xmoolah huhuhuhuhu.....

Fieda Rafli said...

amboi..syok tu dpt angpow.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kedekut xmo share angpow ngan kiter hahahaha

jaakechik said...

ooo eita ada family yg kawin campur yer? best la dapat sambut mcm2 perayaan...hehehehee...

Che Rosliza Che Mat said...

untung ieta ada family bermacam kaum..

9n0L4 said...

sedak ke air kundur tu kak? huhu. dok pernoh rase. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...