Tuesday, February 12, 2013

JADI BABY SITTER LAGI...

Hari tu aku jadi baby sitter..
kali ni jaga ahmad umar..
mak dia tipon aku suh mari tengok anak dia..
bab tak larat nak jaga..
maklum lah dah sarat sangat..
mujur lah sorang tu je adik ipar aku..
kalau tak malas nak gi...
memang dasar pemalas kan aku ni...


mula2 datang dia ok...
sopan je..
lemah gemalai lagi...
main dengan upin...

pastu main kete kecik...
dalam main kete kecik..
dia pun start enjin...
macam2 dia ambik kuar..

mak dia  nak rehat ..
jadi aku ajak dia masuk main dalam bilik...
dah kuar alat makeup dia plok..

ni rambut palsu ahmad umar..
time ada function je ahmad guna..
hahahahha...
macam anak orang australia plok..

alamak!!!..kipas dah rosak lah..
takpe..takpe...
nanti ahmad baiki ye..
jap..jap..

laaa...tadi kipas rosak..
sekarang motor plok..
minyak habis..
dugaan betol lah..
nanti lah ahmad tolak..

aku ni jupe kumbang..
ingat nak usik dia..
sekali hampeh..
tak takut pun...
'hai..nama saya ahmad umar'
'tapi panggil saya abang naruto...'
siap buat main masak2 lagi...

sekali ambik kau..
menangis sebab bosan terkurung..
yelah..yelah..
jom kita kuar..

bila dah terlepas kandang..
ni lah hasil nyer..
memanjat bulit plok..

aku tak tahu lah..
samada dia nak berok ke nak membaca...
atau..
membaca sambil membuang..
hahahahah..

dah lapor sangat kot..
bantai gi makan tipon aku..
dah lah tipon aku tu mengalami 
masa2 kecederaan...

ni lah hasil nyer...
rompong tipon aku..
mujur leh salotex balik...
balik nanti nak korek tabung ahmad umar..
ganti balik keypad aku..

dah letih pedajal aku..
aku suh tido..
bab jap lagi nak gi kelas...

balik kelas mak dia tipon aku..
cakap ...ahmad umar cari aku merata dalam umah..
alahai...sian nyer..

tapi kan jaga ahmad umar sorang je rasa macam jaga 10 orang budak..
hhahahahha...tapi takpe ..seronok...

37 comments:

mailey jayley said...

best nye jd bby sitter . . mai pun tgh jd bby sitter nie . .

wantie said...

Sejak kecik dulu tak pernah pun jaga baby. Jaga adik pun tak. Tapi bila ada anak. Kena la jaga kan. ..

Haha.. mcm jaga 10 budak. Dasyat tu ieta

C.T.K said...

mesti penat kan..hahahaha..sabar lah ye..tp kdg2 sronok jd babysitter ni...huhihi

Jay Ar said...

Sbg ayah kpd 6 anak, 3 darinya lahir setiap tahun, JR bertuah kerana hampir separuh dari hidup JR menjadi baby sitter...Ia pengalaman berharga yg tak boleh dibeli di mana2....

umi alya said...

seronokkan jaga baby

izan mama mia said...

mujur ada eita,..boleh laa adik ipar yg tgh sarat tuu berehat sekejap..pasni dlm pantang,..eita ambik terus laa ahmad umar jg kat rumah...dia pun suka sgt tu kat eita siap cari satu rumah lagi tuu...hihihi..seronok baca kisah eita jg baby...

ejulz said...

hehe.. comel.. :)

sHaRiNa eLyaNa said...

haha..abis hp rosak..

kak sha tag aka ya

http://www.opzzpinky.my/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

Cho Zila said...

ahmad umar budak bijak.. comeljer dia.. memang penat jaga budak2ni tapi takper seronokkan tengok keletahnya.. terhibur hati hilang rasa penat...

Ujie said...

Mmg penat jaga bdk kecik kan..nk kena main je dgn dia. penat tapi seronok.

HeNRieTTa JoSe said...

menjaga bdk bdk mmg penat....tpi sronok....mcm mcm keletah...

Masya said...

kikikikikiki... mcm² gaya budak comel ni, tu jaga anak org penat.. anak sendiri.. nnt jgn mengeluh...

Kesuma Angsana said...

aktif sungguh dier ye hehehe

izzah said...

Bagusnya eita jd babysitter...tp xpenat ke eita...err mcm aktif je dia tu...,

Puan Kutu said...

macam2 ragam si umar ni.comel sgt.klu sy jadi baby sitter pun snggup.comel sgt..:)

Pena Menari said...

hehe macam-macam aksi gambar dia..comel :)

eita said...

mailey...

memang best tapi letih

eita said...

wantie...

ita suke budak2..
tapi budak umar ni aktif giler..
tak reti duk diam

eita said...

ctk..
memang penat..
belok pinggang

eita said...

jay ar..
betol2..

eita said...

umi alya..

seronok...macam2 karenah dia

eita said...

izan...

taknak ambik terus..
ita keje...lagipun budak tu xleh berenggang dengan mak dia...

eita said...

ejulz..

:)

eita said...

sha..

tau takpe..

nati free akak buat ye

eita said...

cho zila...

memang penat sangat2...

tapi tulah suke sangat tengok karenah dia..
macam2 yg dia buat..
tak penat langsung

eita said...

kak ujie..

penat yang melampau

eita said...

rietta..

tau takpe

eita said...

masya..

hahaha..kalau anak sendiri bukan setakat mengeluh..kasi pelempang je...hahahha..

gurau je

eita said...

kesuma angsana..

tersangat lah aktif nyer

eita said...

izzah...

apa tak penat nyer...
budak tengah membesar..aktif dia pelik sikit

eita said...

puan kutu..

ehehehehe...

eita said...

pena menari...

budak kreatif..macam2 lah

Fieda Rafli said...

hihihi,,letih kan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best kan jd BS ni....umar comel la

jaakechik said...

rajin jadi bibik yer...hihihi... tapi kan n=baju dia sama jer ngn baju fikri zaman kecik, tp loni jaa simpan dlm lemari dah, xmuat...hihihi...

p/s : dia mintak tepon baru ler tu....hihihi...

Che Rosliza Che Mat said...

rajin betul ieta jadi baby sister ya..

9n0L4 said...

hehe. nnt jage anok sdiri pulok kan kak. dakpe. berlatih dulu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...