Saturday, February 16, 2013

MAJLIS CUKUR JAMBUL...

semalam gi majlis cukur jambul cucu jiran aku...
selang 2 ekar tanah dari umah aku...
cukur jambul untuk 3 orang cucu..
seorang anak kembar...lelaki..
sorang lagi lupa plok tanyer lelaki ke pompuan...
majlis bermula kul 3.30 dengan dimulakan dengan selawat n bacaan yassin..


masa ni tengah berselawat..
sambil semua bayi berjalan mengelilingi kitorang..
pahtu di gunting sikit rambut..
sambil pecah mulut guna kismis n kurma..n air zam2..

ni lah bayi kembar tu..
sorang lagi dah berlalu kat depan..

masa balik ternampak bunga cina..
pelik sikit dari umah aku..

sambil jalan...
streeeetttt....brek kaki..
dah jalan kaki memang lah kena brek kaki..
tengok bunga daisy..
bukan teruja tengok bunga daisy..
tapi teruja tengok binatang kat atas tu..


ni aku zoom sikit..
tak tahu nama apa...
kumbang kot...

31 comments:

izan mama mia said...

streeeeeeeetttt..brek jap...tgh bw...kena tekan brek jap singgah cni..hihihihi

rindu tgk suasana rumah kampung...lawa...teringat rumah kat kg,..tak sabar nak blk dok kt kg thn depan....huhuhuu...

kat kg saya,..bab cukur jambul ni,..lelaki yg buat...

lawa laa bunga cina ngan bunga daisy nie..er tu kumbang ker mambang kuning ?? hahahaha

Hanamiko Sakura said...

malam ni ada cukur jambul dekat rumah saya, tapi tak ikut sebab balik U awal.. huwaaa~

Iqlima Jannah said...

Sape dpt anak kembar?

wantie said...

apa nama serangga tu ek. cute pulak ak tengok.

Puan Kutu said...

seronok tgok baby kembar..bay boy ni selalunya muka macam girl,begitulah sebaliknya..tu yg konpius kot..:)

Jay Ar said...

Memang cukur jambul dah jadi upacara wajib utk menyambut org baru...JR dulu 6 kali melalui acara ini utk 6 anak...

umi alya said...

cantiknya pemandangan tu

TiranaAduka said...

salam ita...
wah.........ingatkan kat umah TA je ada suasana cam tu..
Tak sangka ita punya tempat sama la cam rumah TA..
Still mengekalkan lagi suasana kampung...
TA umah kayu aje....

Oh ya...TA dari tempat Jay Ar tadi ...nampak komen ita tuyang singgah sini...

Pekabar Ita..?

fieda said...

comeynyer gambor last tu eita..

jaakechik said...

waaa dia dapat kembar yer? best laaa... mesti sonok bila dah besar sikit nanti...

p/s : comel2 gmbr yg eita snap!

Kesuma Angsana said...

meriahnyer majlis ni !

sHaRiNa eLyaNa said...

kumbang tu cm nyamuk pula hehe

eita said...

izan ...

brek jangan tak brek kan terbabas plok...

dulu masa takde ramai orang lagi seronok..sekarang ni dah banyak sangat diorang duk tebang pokok dah takde suasana kampung dah...

ita pun 1st time gi majlis ni..
biasa orang jeput mak..dah mak takde ita plok yg ganti..

kumbang pun boleh..mambang pun boleh..hahahah

eita said...

hanamiko....

dah balik u erk.....selamat study semula

eita said...

iqlima..

mamat jerman.....bekas pakwe mu dulu
hahahahahhah

eita said...

iqlima

mamat jerman...bekas pakwe mu..

hahahahahah

eita said...

wantie...

ntah lah kak...x tahu plok

eita said...

puan kutu...

tengok baby memang seronok....

eita said...

jay ar...

untuk memperkenalkan orang baru..

eita said...

umi alya...

ha'ah kan

eita said...

tirana aduka...

wslm TA...

ita duk umah pusaka..memang lah kayu...

alhamdulillah ..sihat

eita said...

fieda....

tu lah kak....ntah apa nama pun tak tahu binatang ni

eita said...

jaakechik...

tu lah geram je tengok..

:)

eita said...

kesuma angsana...

anak sulung..memang lah meriah

C.T.K said...

sempat lg serangga tu hnggap kt situ, cntik gambanyer :D

*bestnyer dpt anak kemborrrrr!sekaligus ckur jambul..jimat..hehe

MAZLIZA ABD RAZAK said...

eita ni mmg suka bunga kan :)

Che Rosliza Che Mat said...

bestnya kembar...

QasehnyaRania said...

cantik a pic dia dato sri ;)
mcm kamera dslrla pula

Karukord jagau said...

kumbang apa tu?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

twins bestnyerrrr.

9n0L4 said...

nok brek jugok ah. haha. bijok je kumbang tu tenggek atah bunge tu. dohla same same kuning. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...