Wednesday, August 17, 2011

PUDING LAICI.....paling simple dalam alaf ni....


hari ni tak keje...jadi rasa nak buat puding...
dah lama sangat nak buat tapi tak sempat...sibuk...
sambil sapu sampah..aku masak agar2.....
orang brutal macam aku ni bukan boleh pun duk lama2 kat dapur pun.....
aku sawan kalau lama2 kat dapur.....
simple but nice.....hehehehe
masakan orang bujang..guane sangat lah kan.....
janji boleh makan...


masak agar2 dengan gula...
aku cuma letak 2 sudu je gula....
sebab aku kan dah manis...
nanti berlebih2 plok manis tu...
kih..kih..kih





lepas agar2 dah cair...
masukkan susu cair....
kalau buat sikit masuk separuh..
kalau buat banyak masuk 1 tin...
tapi aku guna susu pekat....
bancuh setengah cawan dah lah...
sebab aku kan dah manis...
jadi xyah lah makan manis2....hehehe




bila dah siap...
masuk dalam loyang...
bila dah beku..
masuk dalam peti....




dekat2 nak berbuka tu...
korang ambik laici 1 tin...
curah je dalam loyang agar2 tadi...
yang ni aku nak atar kat jiran aku...
baiknya aku siap dengan loyang2 lagi aku bagi...
hehehehe....takpe esok aku ambik balik.....
bukan jauh pun sebatang rokok je..sampai lah...
jiran aku tu warga emas...dia suka makan puding2 ni...
maklumlah gigi pun takde...





masa nak makan baru cedok dengan sudu..
cedok lah banyak mana korang nak...
lagi boleh masuk...
korang makan lah...
sedapppp......
tapi laici tak berapa nak menarik sikit..
takpelah...sebab yang tukang beli pun..
seorang warga emas....
jadi laici tu pun ikut tuan yang beli..
kecut semacam je...
keh..keh...
(jangan marah aaaa..)


yang ni plok...
abang said baru bagi tadi..
air zam2 dan kurma...
tapi tak buka lagi......
simpan buat azimat...

12 comments:

budak kacamata said...

ak bru jer wat puding laici ari 2..lbey kurg jer ngan resei mg, cme ak wt kuah ngan air gula..nk bg family makan..kalo ak sorg, xyah gula pon xp..terlebey manis da..hahaha...
btw, nampak smart r background baru..bru brutal..hakhak..

eita said...

budak kacamata...
laaa...kan air laici tu dah manis....
xyah lah masak air gula lagi...
kan tak pasal2 kena kencing manis....
background tu bakal aku beli tahun depan tu...
hehehehe..wat semangat....

ORLANDO AHMAD said...

sebatang rokok? hisap rokok time posa ni

eita said...

orlando....
hehehehe.....(bengang)

Queen F said...

hahaha sama laa kat umah ni pon tak bukak gak lagi yang abang said bagi tu :D

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Wah! nampak agak menyelerakan tetapi bagi saya apa saja makanan dlm tin yang mempunyai `bahan pengawet` mmg saya tak makan. Anyway, Dalam bulan puasa ni eita, semua makanan memang nampak sedap, tetapi banyak manalah perut ni dapat diisi? Lagipun, saya ni mmg tak kuat makan dan maintain kurus sejak dulu2 lagi. (He he he) Jadi ada setengah2 perkara, kita ambil bau sajalah...

beautiful_rose said...

aku suka puding jagung.boleh tolong buatkan tak? =p

Waqheh said...

elehhh senangnyer..tapi takan gua nak buat kot eita, lu buatkan la lebih skit pas2 ler ke gua..

wei ducati merah tu mmg gua idam lama dah. baru ni gua da post kat entri gua sal moto ni..karan beb..tapi gua lebih yg yg 1098 punya...

eita said...

queen...
laa...dapat jugak ke?....
tu lah sayang nak makan...
(lagipun makan je yang ada kat umah dulu)

eita said...

tajnur.....
waalaikumussalam...
disebabkan bahan pengawet banyak lah tu....laici pun dah kecut semacam je....
ambik bau?..aikk!!!...macam 3 abdul lah plok......heheheheh

eita said...

rose.....
alamak!!!...rasa macam ngantuk je......
kih3

eita said...

waqheh..
alah kacang je tu.....
alamak!!!...dah habis lah.....
sama lah...aku memang minat giler kat motor ni......
bukan motor ni je....semua jenis motor yang berkuasa tinggi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...