Friday, December 31, 2010

UMAH AKU BANJIR...HUHUHUH




Aduhhh!!!...tahun baru aku sambut dalam umah aku di tenggelami oleh air....
bukan air mata tapi air banjir.....
huhuhuhuh....sadis betol lah...
2 hari hujan turun tak henti2..
ingatkan dah selamat umah aku rupanya kena jugak....
ni pun masih hujan jugak lagi....
takpe hujan rahmat.....moga2 murah lagi rezeki..
lepas ni...



ni lah hasil dari tahanan jaring..
semalam...pagi tadi baru angkat...
goreng pun sodap ni..
tapi eden tak makan ikan ni...






ni belakang umah aku..
dah jadi macam kolam dah...
nak mandi rasanya tak tergamak plok..





ni tepi hutan kat umah aku...
sadis betol lah..
habis sumer binatang
keluar..cari tempat
perlindungan....
nasib tak duk kat umah aku...






edisi menyelamat kan motor..
ada speed bot sedap jugak ni..





masa ni lah nak tunjuk skill..
menahan ikan..
kita tengok sapa yang kena...
jangan kena lintah sudah lah..



telaga aku pun dah napok
macam besen lah plok...






dalam umah aku...
macam biasa masak pakai
kasut boot phua chu kang..
tapi aku punyer wana hitam..
wana kuning phua chu kang dah pau..

9 comments:

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Tak apalah, org sebelah pantai timur kenalah terima kenyataan takdir dlm musim begini. Kalau sabar atas ujian Allah SWT, kan berpahala dan menjadi kita lebih tabah menghadapi tekanan hidup. Eh, kalau dah air masuk rumah, baguslah mudah2ah adalah ikan spa yg merawati mrk yg berendam! Kalau kenduri kendara pun, kuah berlebih dan mat2 motor pun tak merempit membising. Anyway itu cuma kata2 je, jgn ambil hati...

REPUBLIK N9 said...

alolololo cian3 kat ngko... bab tangkap ikan tu yg best... nak lagi best tebar jala dari jendela, masyukk oooo :)

eita said...

tajnur:
dah rezeki orang pantai timur kan...
ikan yang merawat takde tapi lintah memang banyak...kalau nak order je dengan eita ye.....
takpe tak ambik hati pun

eita said...

republikn9:
mana boleh lah tebar jala dari tingkap......
ambik keje senang je dia ni....eeeeiiiii...pemalas punyer ustaz...heheh

Tihara said...

nasib org pantai timur..tp kt kl pun kdg2 banjir gak..

eita said...

tihara:
nak buat macamana redha je lah...

Karukord Jagau's said...

ikan puyu tu kan...

QasehnyaRania said...

air dh nk sampai telaga..huhu
umh saya blom penah kene banjir ..
alhamdulillah

QasehnyaRania said...

air dh nk sampai telaga..huhu
umh saya blom penah kene banjir ..
alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...