Saturday, November 2, 2013

BEG SEKOLOH BARU...


kite beli beg galas baru...
beli beg baru pun bising kan...
hahahaha...
yelah nanti nak peksa SPM...
kena lah bawak beg baru..baru semangat
nak jawab peksa kan...
hakhakhak...

saja je gurau weyh...
terpaksa beli beg galas..
senang sikit nak gi keje...
bukan apa semua aku sumbat masuk dalam beg ni..
baju hujan...jaket motor aku..
al quran....
beg ni dah macam beg doraemon dah...

kenapa aku pakai beg sekoloh ni,,
baru ni baju hujan aku..
jaket motor aku..
ntah sapa yang berkenan..
langsung diambik..
dalam erti kata lain nyer..
diorang curi..
siyot betol lah..
tau lah hari hujan...tapi jangan lah gi curi yang aku punyer..
sian aku....huhuhu..
tapi nasib baik jugak diorang curi baj hujan dengan jaket aku..
buat nyer diorang curi motor aku..
memang patah lah kaki...
takleh nak gerok mana...

17 comments:

Tihara said...

haha beg fesbuk, i like..
hujan2 ni tunggang unta baik2 yer kak :)

eita said...

adik tiha....ni je yang murah dik ooooo....hehehe

Jay Ar said...

Zaman saya di sekolah rendah dulu kalau pergi sekolah bawa beg dipanggil 'beg peti' oleh orang Utara yg menyerupai briefcase besar..Kemudian bila di sekolah menengah baru beg galas muncul semula. Bila dah bekerja saya juga suka bawa beg galas yg di dalamnya ada macam2 benda peribadi...

MulutPayau said...

comel beg...
kalau dah jadi beg doraemon tu tentu macam2 ada kat dalam tu ya dik..

Puan Kutu said...

amboi beg muka buku..biru lagi kalernya..comel!ada gaya jadi budak sekolah balik..:)

umi alya said...

kan ke akak dah komen malam td?? keliru sudaa..

Nida Husna said...

baju ujan pun org nak curi ke. ish3

Gee GTG said...

peringatan.. nak jadi lebih doraemon lagi..
pakai kat depan.. jangan pakai kat belakang.. dok jadi supo doraemon.. hahahaha..

ehemmm.. harap maklum.. wink2!!

HeNRieTTa JoSe said...

Haah...rietta pown bwk beg galas....senang nk isi brg bila dh byk byk tu...

t.a.t.a said...

kak, galas bag biru ni naik motor biru tu. wah, matching la kak.


kak, sekoloh. hahaha. nice!

wantie said...

dulu pernah jugak sweater akak kena kebas kat parking lot library negeri. tension. marah. geram. sampai mood nak gi library pun dah ke laut habis..

tu la kan. ntah la org ni suka benar ngan barang orang.

Kesuma Angsana said...

wah smart bag tu hehehe

Ujie said...

Facebook? :D

Sayangku Zie said...

Ha bagus tu untuk menjaga hati sendiri... supaya tak kena curi lagi... geram kan... dah lah musim hujan ni... huhu

Che Rosliza Che Mat said...

kita lagi suka beg galas hihihi

QasehnyaRania said...

comey la beg dio :-)

Che Rosliza Che Mat said...

hubby kita punya baju hujan pun pernah orang ambik...kebetulan waktu tue hujan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...