Thursday, May 2, 2013

OUTSTATION DI BANDAR TGANU JE....

tak rancang apa2..
tibe2 bos aku cakap..
'jom ta..ikut akak gi tganu cari barang...'
aku malas nak gi....
sebab dah bersiap nak gi kelas....
sekali  bos aku kata..jom lah..sebab dia sorang..tak berani nak bawak kete...
kalau ada orang teman cakap kurang sikit gabra dia..
biasa bos aku gi dengan anak lelaki dia...
terpaksa ok je lah......
tapi yang tak best nyer..
aku tak bawak kamera..
ni guna kamera nphone..
gambo memang tak sama lah kualiti nyer..
tapi takpe dari takde langsung kan...

bos aku duk sibuk cari senarai barang..
aku merayap kat kedai sebelah..
ni kalau tak silap aku lah..
kedai k.m mohamad ali..
jalan banggol..

teruja tengok baju ni kat badan patung...
berlian bagai..
harga  murah giler..
rm 50 hinggit je...
dalam purse aku cuma ada 3 hinggit je..
hahahhaha...

masuk kat dalam..
semua yang ada batu berlian tu..
semua rm 50 hinggit...
yang kualiti kain molek sikit..
rm150 untuk 2 pasang...

bos aku pun aku tak tahu kat mana..
sebab aku tengah duk ralit tengok budak ni..
susun batu berlian atas kain...
oooo..macam ni rupanyer cara dia letak..
mesin ni harga dia rm800..

lepas dah susun molek2 batu berlian tu..
diorang set2 untuk suhu....
kan panas sangat terbakar plok kain tu..
bile dah ok...
diorang pun tutup mesin dia..
batu berlian kat kain ni jumlah semua sekali 300 biji..
banyak jugak tu..

singgah mayam asar kat masjid terapung...
kuala ibai..
pahtu kitorang balik...
mujur x kena tahan polis..
rupanyer bos aku bawak kete takdok roadtax setarang habuk..
aduhhhh....

19 comments:

Ujie said...

Oh..tu rupa mesin lekatkn batu..

Berani gak bwk takdok r/tax ya..smpai bndar lagi. Kalau tau awal mau eita takmo ikut kann..

JaSSNaNi said...

baru tau mesin lekat batu tu rupanya camtu...
wahhh berani tul bawa sampai pekan ye..

Masya said...

murahnya kat sini plg murah pun rm 68 tau bahan baju ada batu² tu...

wantie said...

kalau buat baju yang jenis ada batu berlian tu memang tak suka. pelikkan..

rimas, time nak basuh satu hal, time nak iron pun satu hal.

sebab tu la akak ni tak de la vogue mcm org lain. hahahaha...

Gee GTG said...

salam kak eita...gigihnye kerje..
adeh~~
siap outstation lagi..ye tak..muahaha..

lepas ni kak eita dah boleh ah try2..
letak manik, intan , berlian, emas, perak kat baju kak eita pulak..yeay..
aloh sian dia tiga hinggit dalam dompet.. nah saya topup..30sen cukup..weee~~larikkkkk!!!

AiSyA LiEzA said...

OOO.. itu rupanya mesin manik..kekekeke... best gax laa dpt cuci mata jap.. ngeh3.. :) habis kelas cm ne?? hek3

HeNRieTTa JoSe said...

Murahnye akk....sni xdpt rm50.....kt cni ada dorg amek upah iron btu, sekali press rm3....

umi alya said...

akak tak sukalah berbatu2 ni, susah nak jaga, maklum le lasak......

Asrul "iLham" Sany said...

Kat sana aku suka beli seluar kain pelikat...chumeiii

Jay Ar said...

Kali terakhir ke Tengganu 6-7 tahun dulu, lamanya...

the malay male said...

murah2 brg sana ya

are_lin@yu said...

oo jln2 dgn bos ya...

kinara kinatara said...

haha..berak nanang bos akak:)

huhu..xdok roadtax..haha

ok kak..:)

nanti akak boleh pm page sponsor tu ya:)

Cik Pena said...

kali pertama tgk mesin tu....hehe ingatkan guna iron biasa =.='

sHaRiNa eLyaNa said...

eh murahnya kain tu kak..ceh tipu lah 3 hinggit ja :P

QasehnyaRania said...

selalu tgk org buat kat care4

teringin nk ke masjid terampung.
tak pernah sampai tganu lagi

shahdiana said...

murah la harga kain batu kat sana ye ita...kat ipoh agak mahal..boleh cecah seratus....boleh kirim kat eita tolong belikan ni...hehehh

izan mama mia said...

ehe..sakan dia g merayau..bos tak cari ker ??..hihi..kain ada batu tuu..kalau nak jahit,..leceh kena cabut lak nnt takut jarum patah...

9n0L4 said...

huhuhu. nasib baik tadok polis. kalau kene jpj lagi haru laaaaa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...