Friday, December 13, 2013

DAH HABIS BANJIR...

alhamdulillah dah 3 hari matahari begitu megah tunjuk kan diri..
harap takde lah banjir lagi...
aku pun tak basuh apa lagi..
dalam erti kata lain MALAS...
hahahahaha...
meh layan gambo banjir yang sempat aku ambik...


dah lama tak buat aktiviti wartawan ni..
hahaha...
yelah sebagai wartawan sinar yang dah nak pencen..
kena cergas lagi cari berita kan...
walaupun umah sendiri banjir teruk..
sebagai datuk..
rakyat mesti di dahulukan...
wakakaka..

kat taman rakyat hari tu...
memang macam taman air je..
yang pasti nyer memang air kotor..
tapi budak2 selamba bewok je main air..
siap berkumur bagai lagi..

sempat lagi makcik ni naik bot fiber ..
nak gi pasar minggu..

ni belakang umah aku hari tu..
taman tema jugak ni..
hahaha...

12 comments:

tenku butang said...

Ya Allah.. teruk banjir nya.. fobia teman..

Djangkaru Bumi said...

ada korban jiwa kagak ? aku juga mulai was-was nih, disini juga sudah musim hujan.

eita said...

tenku butang....dah musim dia..


djangkaru bumi...tak tahu plok...tapi kat tempat ita takde plok....ye ke?..harap tak setruk mana hujan nyer ye

Masya said...

Hadoilah x menahan datukk tu...

Gambar tu bkn gambarkawin pun boleh hihihihiji

umi alya said...

teruk banjir kali ni..

t.a.t.a said...

kumur-kumur air banjir? dik tak tahu kencing tikus ke dik?

wantie said...

alhamdulillah.. hujan berhenti. mentari pun mula bersinar.

hasih..mesti jenuh nak bersihkan kan...

sampah sarap jgn cakap le kan..

QasehnyaRania said...

mcm mna tempat datuk. harap baik baik aja ye

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Bila teman oder roti banjir satu dan teh tarik kat mamak, teringatle teman kat mengkomer! Isyyy mengkomer sobor je le ye! Berapa berat mata memandang, berat lagi bahu memikoinye. Mana nak buatnye, semua ini adalah takdir Allah SWT. Byk2 kite beristighfar memohon rahmat dari Allah SWT.

eita said...

masya....hehehehe....boleh ke?...best jugak tu kalau nak try ...


umi alya..ha'ah...


tata...ntah lah budak2 ni..suka2 dia je duk main mandi..berkumur bagai...


wantie....kita tak basuh lagi..malas...mood untuk membasuh tak datang lagi...


qasehnya rania....dah ok sekarang ni..


tajnur..waalaikumussalam..hari tu memang takleh nak fikir apa....duk tengok je lah air tu makin naik naik dan naik....

izan mama mia said...

banjir ooo banjjir...kg eita naik air..ooooo...
ngeri arr

Che Rosliza Che Mat said...

Ingat kecik2 dulu main air banjir depan rumoh langkap hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...