Friday, June 17, 2011

HILANG MACHO?????........




hari ni rest sambil2 tu belek mingguan wanita....
maklum lah aku ni kan dah wanita....jadi kena lah baca buku yang berunsurkan kewanitaan...
hahahaha...xde maknanya.....aku lebih suka baca APO?...
boleh rilek minda....ermmmm...aku sebenarnya dah lama tak pergi lepak kat library.....
tak sempat masa lah.....kad pustaka aku pun dah expired....
tapi kan.....
membaca kan menambahkan ilmu.......tak kira lah buku apa pun......
aku terpikat kat satu artikel......
'BAWA BEG TANGAN ISTERI HILANG MACHO LELAKI??
Ye ke?....
bagi aku takde lah sampai hilang macho....
lagi nampak bertanggungjawab .....caring.....
contoh lah kan...isteri nak masuk bilik termenung....
takkan lah nak angkut sekali masuk kat dalam ...
takkan plok nak bagi orang lain tolong pegang kot....
silap hari bulan..kuar2 tengok dengan orang2 dengan beg sekali hilang kan...
zaman sekarang ni manusia bukan nya boleh percaya sangat......
nampak je baik tapi...perangai haprak......
tapi tak tahu lah kalau2 ada suami yang malu pegang beg tangan isteri.....
hahhahahah...takut jatuh saham kot.......

5 comments:

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Hah! Mungkin ini benar pada sebelah rantau Pantai Timur. Tapi dikwsn KL, Selangor mostly Pantai Barat, orang lelaki dah byk ambil-alih tugas memasak, menjaga anak2, penyelenggaraan rumah dsb. Maklumlah `anjakan paradigma`, dah tak timbul masalah `macho` atau tidak! Masa isteri nak beranak pun, sama2 sambut dengan para doktor dan jururawat, cuma tinggal lagi tak boleh nak beranak je! Kepada mereka yg bertanya sedemikian, ` Yana Dey macha! ` (panggilan hubungan rapat saja spt adik ipar).

JARI YANG TERBARAI said...

;)

JARI YANG TERBARAI said...

eh, mana komen aku semalam? ngko delete ke ape?

eita said...

tajnur:
waalaikumussalam.......
kat pantai timur pun ada sesetengah yang memang tak kisah pun pasal macho ke tak......janji boleh bekerjasama dalam konsep family......

eita said...

jari:
kau ni mengigau ke apa?
bila masa nya aku delete....
aku baru hari ni online lah....
marah ni...marah...
errrr....apa yang komen hah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...