Sunday, May 1, 2011

SAPA SUKA MAKAN DURIAN.....???


Hari ni tak kerja sebab hari pekerja....
jadi aku pun bosan duk kat umah...
saja gi lepak2...
lalu kat pasar buah kat sura gate..
banyak betol orang jual durian...
ermmm...dah musim durian ke?
nak kata tak...tapi banyak plok buah durian...
kat pasar baru ni pun banyak jugak....
rasanya sekarang ni sepanjang tahun boleh makan durian...
kalau dulu..ermmm...jangan harap lah.....penghujung tahun baru leh makan...
tapi aku tak kisah mana pun..
sebabnya aku tak berapa suka sangat durian...
tak tahan bau..
maklum lah kacukan pan asian...memang tak leh tahan bau...
hahahahaha.....tapi tempoyak aku telan je...hahaha....sedap tu...nak2 kalau gaul tempoyak dengan daun kunyit....terangkat tu....




2 singgit...
sapa nak beli..
angkat tangan...
(ala2 usop wilcha)



orang ramai..
aku nak ambik gambar dekat takut..
lah plok...sebab nya
aku tak beli pun...
sekadar cuci mata je....hehehehe
nanti tak pasal2
kulit durian duk kat belakang aku ni...
pedih tu....
tapi isi dia memang 1st class...


durian ni tak leh makan banyak sangat..
panas badan tu...mau terbakar rasanya....
alaaaa....apa susah...
ikut je tip aku ni...

  • makan buah manggis selepas makan durian.....tu pun kalau ada buah manggis lah...rasanya belum musim dia lagi kot...sebab kat umah aku baru je kuar bunga..
  • tuang air kat dalam kulit durian..letak sikit garam dan kacau sebati.....pah tu minum lah..insya allah...
  • kalau semua ni tak berkesan jugak...korang cari sungai ke..kolah ke....terjun je kat dalam....dalam sejam karang naik lah...sejuk lah tu.....tapi jangan lah kolah kat masjid plok....nati tak pasal2 kena pelangkung karang.......naya orang nak ambik air sembahyang....

kalau tak nak bagi tangan korang bau durian...ambik je biji durian tu....basuh..gosok macam sabun..hilang lah bau...


dan sampai hari ni aku masih tak tahu lah macamana orang boleh makan durian dengan banyak....
makan sebiji pun sendawa dia dah sebatu bau......http://www.smileycodes.info
ni kan plok berbakul2 diorang makan....
aduhhhh..........

10 comments:

kiz said...

suka suka..dah musim ke sekarang?

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Petua2 yang eita berikan tu, mmg kita dah amalkan sejak dulu lagi. Nampaknya w/pun kita berlainan `pantai laut`, namun rumpun dan pengalaman hampir sama. Amalan pun tetap sama. Dulu masa kecik2, mmg teringin dan kuat makan durian w/pun terhad tapi bila dah dewasa ni, selera pun agak terbatas w/pun ada kemampuan! Itulah rezeki namanya...

MR Amin Nasry said...

waah....durian....i like....:P

Tihara said...

dap nyer makan derian..oh, lama dah tk jupa derian :)

eita said...

kiz:
sekarang ni kan dungun dah banyak dah...meh lah nak makan...

eita said...

tajnur:
waalaikumussalam...
selera tetap sama walaupun berbeza lidah.....
hehehe....
dulu masa kecik rasanya memang hantu durian jugak tapi sejak dah meningkat umur ni..selera pun down jugak....
nak buat macamana lah....
selera pan asian...hahahah

eita said...

mr amin:
kenapa lah semua orang suka makan durian....

eita said...

tihara:
kalau nak makan jom lah...eita belanja....
tapi bayar sendiri lah...
hehehe

josrevalution said...

salam kenai..uis..dueian banyak..hehe..bleh order x?hehe..folo u blog..pls folo back yer..tq..
cara supaya right klik dan hight light teks tidak berfungsi di sesebuah website(blog)

QasehnyaRania said...

dorian..not my taste.hehehe..
tak suka la..tapi tempoyak layan la..
1 biji dorian just mkn 1 ulas j...ckp utk merasa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...