Monday, January 19, 2015

OPPSS...BERSIH....


ni bukan acara melukis ..
bukan acara mewarna..
dan bukan acara yang melibatkan warna2 ye..
dan seangkatan dengannyer..
ni lantai umah aku..
baru hari ni ada pak mood datang ..
untuk nak bersih dapur yang kena banjir hari tu..
leloh giler..
mau tak leloh...
basuh selut...
dapur basah aku takpe lah ada mozek..
cepat lah sikit..
dapur kering aku simen betol..
aduhhh..belok pinggang..
aku basuh yang macam ni pun dah belok pinggang..
tak tahu lah macamana rasa orang yang lagi teruk lagi..
tak larat rasa nyer kalau setahun 5 6 kali 
macam ni...

13 comments:

Acik Erna said...

Harap ada yang membantu ieta untuk opss bersih

ewanthology said...

kena guna pam air ni...baru senang.

Puan Kutu said...

Kesiannya alahai eita.nak buat macam mana sabarlah ye.pelan2 kayuh

Tihara said...

moga dimudahkan urusan ita
ada satu tempat di gua musang
selut dia pah paras lutut..
moga Allah gantikan yang lebih baik
dari musibah ini,insha Allah

Ujie said...

berat mata memandang, berat lagi eita yg mengalaminya.

kena ramai2 bantu buat ni, baru tak penat sgt. kalau tak mmg sakit2 badan lepas ni.

moga kerja2 pembersihan dipermudahkan Allah.

JR said...

Buat kerja sorang-sorang memang sangat meletihkan. Tapi kalau buat kerja ramai-ramai sambil bergurau senda rasa cepat saja masa berlalu, kerja pun selesai cepat. Semoga ada pihak yg membantu Ieta... Kalau penat berhentilah kejap, jangan paksa, takut pula pinggang terseliuh, pinggang bukan ada jual di kedai spare part, hehehehe...

HeNRieTTa JoSe said...

klu simen, jenuh nk sental...bukan setakat belok pinggang...bleh kurus nie...akk take care yea...

Kolya Ganesh said...

Hallooo... We're r u? No blog walking pun...

Kolya Ganesh said...
This comment has been removed by the author.
Djangkaru Bumi said...

Perlu bantuan tenagaku ??? :)

eita said...

acik erna....takde sapa pun yang tolong..
lagipu senang sikit tak ramai orang...


ewanthology...sussah sebab ada pengadang kat pintu...


puan kutu...tu lah...huhuhuh



kak tiha...selut yang skit ni pun mau patah pinggang ni kan plok paras lutut..xleh nak bayang macamana...


kak ujie...tu lah kata...jenuh nak mengabis...



jr...hehehe..betol tu..tapi tak melibatkan ramai orang lagi senang nak basuh..



rieta...hahahah....hilang 10 kilo ni


ganesh...busy lah nesh...



djangkaru bumi....bisa saja....

umi alya said...

Ieta, dah ok k?

hainom OKje said...

Selut dah kering yeh Eita ...... meme ar...belok pinggang. Mana datin? Tak tolong ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...