Friday, February 4, 2011

SELAMAT TAHUN BARU CINA....





hari ni gi aku n abang2, adik aku n kakak aku sama2 gi memeriah kan lagi tahun baru cina....
biasalah sambut kat umah uncle aku kat kemaman......
pas gi kat umah uncle aku ni...baru lah bergerak gi kat umah uncle2 aku yang lain....
seronok jugak gi berjalan2 ni.....
yang paling seronok...hahaha...apa lagi...curi angpow lah dari uncle2 aku ni....
dah tua dapat angpow lagi?
mestilah....sebab nya aku single lagi...
tradisi orang cina..selagi tak kawin selagi tu lah dapat angpow.....
hahahahaha...termasuk aku lah tu......
masa balik dapat 3 kotak limau cina...hahaha...jimat lagi duit aku beli limau....
melantak limau lah aku sepanjang hari......





serbu......umah uncle gee....
kat kemaman....



sesi memakan kudap-kudapan....
tapi aku sibuk...
sibuk makan limau dan klik
gambar....




sesi temuramah dengan sepupu sepapat...
dan paling best pembahagian..
bukan pembahagian harta pusaka tapi...
apalagi angpow lah..





antara angpow2 yang..
berjaya di kutip oleh aku...
hahahaa...
sama naik dengan anak sedara aku...
kira duit angpow...




uncle aku tempah nasi minyak...
walah.....memang best....
nak menambah tapi dah kenyang sangatlah..






kenangan bersama dengan uncle,
sepupu2....
ada lagi....tapi diorang sibuk makan..
kat dapur..





ni plok umah uncle aku yang sulung...
kebetulan dia pun tak berapa..
sihat...jadi kira sekali..
dengan melawat lah ni.....
umah uncle aku ni kat pasir gajah....
tapi takde gajah pun kat umah ni...



ni umah untie aku...
umah dia kat belakang
umah uncle aku yang sulung.....
tak jauh pun....
makanan sama jelah...
hanya kudap-kudapan..
sampai naik kembung perut aku makan kacang..






singgah kat kemasik..
umah untie aku...
tapi dia dah lama meninggal..
aku pun tak pernah macamna
rupa dia....jadi borak2
dengan sepupu2 aku jelah..
paling best kat sini belakang umah dia..
pantai kemasik.....
best...




orang lain berborak...
tapi aku merayap kat..
belakang umah ..
best tengok pantai...




meredah balik...
terserempak dengan motor besar...
sempat klik sikit je....
memang lawa giler lah...
teruja sungguh tengok dia bawak motor tu...
bila lah aku nak dapat sebijik macam ni?...
rasanya mati hidup balik...
pahtu mati lagi sekali...tak dapat jugak..
rasanya....huhuh

13 comments:

beautiful_rose said...

jeles aku tengok ko ada saudara kaum cina.boleh join sekaki raya sekali kan...aku ni entah la......

NuSaNa NoSa 91 said...

wooooo~ bestnya dpt smbut raya cina.. keen nk smbut gk.. hik3~ ^_^

NuSaNa NoSa 91 said...

kak eita.. thanx ye sudi follow keen.. ^_^

eita said...

rose:
alah...nak jeles apanya rose..biasa je lah.....aku ni pun ikut orang je....
kalau kau nak join sekali pun boleh..tapi tahun depan lah...

eita said...

keen:
sama2........nak join sekali meh lah tapi tunggu tahun depan je lah..hehehehe..

REPUBLIK N9 said...

dah tua pon dapat ang pow lagi ye ha3...

Dark Half said...

kecur tengok nasi minyak tu. mesti layan angpow byk

ManJe said...

Wah best dh raya bersama2 ngan Pak cik .. sonok nyer dpt b'raya 1 malaysia.
banyak ke dpt ang pow ?

eita said...

Republik:
mangkuk betol lah kau ni....tua2 tu slow r sikit....hahahaha
mesti lah dapat...aku kan solo lagi...hehehehe

eita said...

dark half....:
bukan setakat kecur je...memang meleleh air liur pun....
banyak dapat angpow..
hehehe

eita said...

manja:
tiap2 tahun memang lepak kat umah pakcik kita lah...
banyak tu lah banyak sangat...tapi lepas lah nak beli ncet c3...hahahahah.....

QasehnyaRania said...

Hehe..ada hati nk nek moto besar ye.blh ke?

Karukord Jagau's said...

selamat tahun baru cina :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...