Saturday, September 20, 2014

SENDIRI......

dah lama benor aku ni tak snap gambo...
leni dah setak keje balik..
ada lah sikit masa untuk diri sendiri...hehehehe...
masa duk kat umah MIL...
takde masa nak klik2 gambo ni...
sibuk memanjang....
ni pun mintak dengan datin nak keje..
datin cakap ..
keje lah janji pandai jaga diri...
yeaaahhhhh....
terasa dapat kehidupan balik...
hahahahahaha.....



duk tengah keje..
kumbang ni sibuk duk terbang gi mari..
gi mari...
mujur bawak kamera...

dari gaya duduk ni..
macam baru lepas putus cinta je..
hahahha..
jangan gi terjun bangunan dah lah..

masa ni datin duk sibuk bersih kat tanah..
panggil aku suh ambik gambo ulat bulu kat..
atas daun jambu...
dari pandangan depan..
takut jugak tengok muka dia..


ni hah tubuh dia bukan main panjang lagi..
sehari selai daun jambu dia makan..
sudah nyer pokok jambu aku jadi pak dogol..

yang ni plok..
comel je duk landing tidor atas pokok nenas...
rasa nyer ni ulat yang biasa duk atas pokok kari..
agak nyer dah pening pala tu..
hari2 makan daun kari..
tukar selera plok..
kat daun nenas..
dok tau lah lut ke dok kekoh daun nenas tu.

ni dok tau nama benda..
datin kabor kesing..
kesing nape besar dohoh...

11 comments:

intanfirdaus247 said...

Salam kak...wah cantik semua picture tu..huhu...kesing bawah sekali tu kuarkan bay busuk...mmg bucuk

Umie Artoqiemie said...

wuarghh ulat buluuu

HeNRieTTa JoSe said...

Cantik semuanya...yg last tu mcm suria perkasa hitam...

PS...akk dah dok umah akk semula ke?bleh la update selalu...hehehe...

Masya said...

Cantiknya semua gambar2 ni... Mujo datin bg kerja lg ... Tdklah bosan.

JR said...

Yg hijau tu paling comel, tidur aje kerjanya....

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Masa hidup ni kita kenalah dipenuhi dgn pengisian. Sejauh mana pengisian terpulang kepada kepuasan kehendak masing2! Dah tentulah kita memilih yang terbaik. Serangga pun mengalami metamorfosis untuk mengadaptasikan keadaan sekeliling supaya dapat penghidupan yang terbaik. Malah semua makhluk kecuali manusia dan jin bersolat dan tasbihnya sepanjang masa mengikut cara masing2 seperti ternyata dlm Surah AnNur:41. Wallahualam

Ujie said...

Masya Allah..cantik! Walau rasa geli.

Tihara said...

hahahah
kelako guh bace caption gambo
mung ni kalu dop wak kelako dop soh..

cantik gambo2 nye ita dslr yerk ?

betui ke koi kecek ganu nih?
biasa duk kecek pahang jer :)

Kesuma Angsana said...

Salam jumaat yer ! geli ler pulak KA tgk ulat2 ni.. hehehe

eita said...

intanfirdaus247...wslm..memang busuk pun...



umie...hehehehe..takut ke?


rietta ha'ah kan..rietta pun tengok jugak ke cite tu....ha'ah duk dungun balik lah...boleh lah sekali sekala update...



masya....tu lah rezeki...biasa datin memang dok wi...ni ubah fikiran plok..



jr....hahah..tu lah..



tajnur.....waalaikumussalam....duk sana banyak tido..huhuhuh....



kak ujie....cantik kan ..



kak tiha...hahaha...dah lama sangat tak menulis..mna ada dslr..kamera sama je lagi....boleh lah tu..tapi kena belajar lagi..heheheh



kesuma angsana...tapi comel kan

hainom OKje said...

Mace duk kat zoo tgk mace mace kat blog ni hehe....Cantiklah Eita...pandai Eita ambik gambo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...