Friday, September 5, 2014

POKOK KERDAS...

Sempat lah jugak merayau..
snap pokok kerdas..
pegang je buah dia..
perghhhh....aroma yang agak kurang enak..
bagi pengemar buah kerdas mungkin aroma dia boleh buat perut jadi lapor...
kat umah MIL aku..
rata2...memang suke makan kerdas..
but..not including aku lah.....
aroma dalam bilik air..memang xleh tahan...
bagi yang tak pernah tengok kerdas..
layan je gambo kat bawah..







9 comments:

umi alya said...

tak kenalpun pokok kerdas tapi buahnya kenal..

ewanthology said...

oic..mcm tu rupanya pokok kerdas.

JR said...

Di Utara ia dipanggil buah geduak, sepupu dengan jering dan petai, makan banyak menangislah si-pencuci bilik air....

Puan Kutu said...

woo nilah adik beradik jering n petai tu ye..sy mmg tak suka.tak pernah mkn pun benda ni..baru ni tgok...pesing bilik air dibuatnya..:)

Tihara said...

kerdas ni feveret tok laki ambe
ambe wehi petai je
kerdas toksey
ade org panggil geduak kan ita

HeNRieTTa JoSe said...

Xpernah lg tgk pokok dia...biasa tbk buahnya aje...pgg je dah berbau...kuatnya...

Masya said...

Pernah dgr dan nampak tp x suka mkn, pokoknya pun x pernah tgk huhuhuhu

hainom OKje said...

Mcm jering yer Eita bentuknya

Nurul Jannah said...

Assalam sis, boleh tak email saya di @joyahway@gmail.com. Ada benda penting saya nak tanya berkaitan pokok kerdas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...