Sunday, October 4, 2015

BUNGA JARI LIPAN..@ ROSE JEPUN

jap2..jadi suri umah ni..
hobi tanam bunga plok duk menjalar dalam darah aku..
hahhaha...dalam hati ada taman lah sangat kan...
boleh dikatakan hampir seluruh lah kampung aku duk tanam bunga ni hah..
ada orang panggil..bunga jari lipan..sian lipan orang ambik jari dia..
ada panggil bunga kul 10 pagi..
kul 10 baru nak bangun tido kot bunga ni..
tengok dalam fb..diaorang panggil rose jepun...
dah dekat dah tu dengan nama aku..
kawan aku kat india panggil aku rose...heheheh...
kadang tu ralit je duk care ke bunga..
masa tu cepat sikit beredar nyer..
kalau dok..duk sepetule gitu lah..
kadang tu masa macam dok gerok langsung..


ni lah mini garden aku..
datin yang buat...aku tukang cari bunga dengan pasu je..
heheheh...
abai je reban ayam dengan reban burung datin tu..


dah berbunga baru sedar..
warna oren lebih banyak berbanding bunga lain..
tapi takpe lawa jugak..

antara koleksi bunga yang ada kat umah aku..
kalau nak tukar meh lah..
tapi belom berbiak mana lagi ni..
semalam plok baru gi ambik warna purple..
warna merah..
putih berlapis..dengan pink berlapis..
buat tambah koleksi

7 comments:

❤Kamsiah❤ said...

akak panggil bunga pukul 10...
memang cantik,kan..mcm2 warna ada...meriah bila berkembang

eita said...

kamsiah...macam2 nama dia ada..time pagi tu masa kembang comel sangat

hainom OKje said...

Weyh Ta.....cantik pulak bunga Rose Jepun tu. Baru tanya KN camne bentuknya Rose Jepun tu. Tetiba ada kat blog Eita....si sudah terjawablah persoalan okje

Tie HT said...

Banyok nye koleksi mung adik comey
Kenan hok kaler putih ngan berjambul tu
Hehe ^_^

Djangkaru Bumi said...

Dikampungku juga namanya bunga jari lipan.

eita said...

hainom okje...baru berbunga..tu yang excited ambik gambo..


tie ht ...hehe..koleksi gi mengutip kat umah orang..


djangkaru bumi...sama erk..

tiga lalat said...

chantek bunga warna warni mak rose tuu ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...