Thursday, September 17, 2015

JEREBU..


alhamdulillah semalam hujan..
dari garib pah ge subuh hari..
kurang lah sikit jerebu nyer..
kalau dok gok..aduhhh..
berkabus je...
mengalah kan duduk kat CH je..
hahha..perasaan lah sangat kan..
jap2 jerebu ni aku lebih banyak..
duk macam tok pekong dalam umah,..
nak kuar mata rasa macam sakit je..gatal..
mujur dok cabut mata asik duk mengaru..
dengan tekak lagi rasa kering..
sudah nyer duk lah intai orang dari..
jendela usang..hahah..chewah..ayat..
sastera giler tu..


semalam plok kat umah MIL..
aku ada orang jual duku...
rm 10.. 4 kilo...
ada lah jugak benda nak ngunyah duk dalam umah..
kalau dok *dagu nyer lah rasa..
nak kuar malas..
aku sebakul..
datin sebakul...
hahah..xdok lah nak berebut..



*dagunyer lah rasa....ni bahasa ganu..
makna dia..dok tahu nak wat benda...
bkan dagu korang ye..hehehe


16 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

haah cni pown hjn akk....cerah jerr luar tu....cantiknye view kg akk...huhuhu...rindu ganu....

JR said...

Dulu saya suka makan duku, setengah kilo boleh habis dlm setengah jam saja. Tapi bila perut semakin tua dah tak boleh lagi makan duku banyak2, nanti berangin dan sakit badan separuh hari...

ujie othman said...

wahhh..seorang sebakul tu! lain kali share je tau..boleh main rebut2..kehkehkeh

*skrg dah ada glosari ya..bagus2..sng akak nak paham. :D

Hajar Shikin said...

tak dok doh jerebu kat ganu ni kak orp? =0

Nor Marshaliza Shaidan said...

sedapnya duku

Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

Tie HT said...

Tak ajin dengo lagi dagu tu..hehe
Buoh ni aku jemu dah makan
Org duk bg sokmo..
Aku nak rambutan..
Tapi alhamdulillah rezeki tu..
Cantik views pokok2 kelapa tu
Teringat nok gi pantai

eita said...

rietta....lega sikit rasa..


jr...jp2 dah masuk area warga mas ni pun takleh jugak makan banyak..rasa macam sesak nafas je..


ujie...hehehhe...takut ita makan banyak..


hajar shikin...alhamdulillah dah kurang sikit...


normarshaliza shaidan..manis sangat..


kak tihara...heheh..rambutan dah habis....

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

umi alya said...

Eita beraya kt Dungun/Kemaman? Akak baru balik dr Dungun, berbbq kt sana, ingat nak call tp malas le pula, risau abis daging korban eita..

Gee GTG said...

kat tempat keje kita.. hari2 org kampung bagi kak.. kembung peyuttt..
salam kak eita(lupa bg salam..huhuhu ^^)

eita said...

umi alya...raya kat kemaman..raya ke dua balik dungun...alaaaa..nape tak col...daging korban pah hari ni banyaka lagi kat umah..


gee...hehehe..best nyer...

eita said...

dewi aja...:)

hainom OKje said...

Tetiba teringat ngan UAI bila baca entri Eita ni sebab ....okje baca slang Ganulah jugak hihi...

Gilah picik mil kalau dah dok dagunya tu hihi...

umi alya said...

Ruginya, raya 3 balik balik..

umi alya said...

Raya 3 baru balik

QasehnyaRania said...

dok tahu nak uat mende..
suka baca loghat ganu.. hihi
kan jerebu ni buat kita dok nyrok dalam rumah sokmo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...