Sunday, August 2, 2015

RUMAH TERBUKA...

semalam tak jadi nak pose kes nyer banyak sangat jeputan umah terbuak..
di sebabkan banyak sangat umah terbuka sudah nyer umah aku yang tertutup nyer,,...hahahha..
kan kalu aku tak gi diorang kata aku ni anti sosial plok...
lagipun aku suka kalau bab makan2 ni..
hahahha...pasal yogurt  kat badan tu kita tinggal kan dulu,...



ni umah pertama...dia buat sambutan raya sekali..
dengan sambutan hari jadi anak dia..
mujur mari awal..orang tak ramai lagi..
menu dia memang giler banyak..
ada lontong...
nasi dagang..
nasi bukhari..
taper...
mi goreng..
karipap..
laksa penang...
kuih raya....
sate..

aku makan lontong je..takleh makan banyak..
banyak lagi tempat nak gi..
lama tak makan..
nak buat sendiri..
daun palas banyak sangat melekat kat kain ..
tu yang malas nak buat..
heheheh..

ni umah ke-2..
umah adik mak sedara datin..
kena gi lah...
masa sampai tu..
orang memang dah sesak..
ni pun ..curi2 je ambik gambo..

antara menu..
nasi minyak..
sate..
nasi himpit..
nrojak buah..
laksa penang..
ketupat..
rendang....
bihun goreng..
disebabkan dah tengahri..
aku makan nasi minyak..
tak sempat nak ambik gambo..tempat duduk takde..
susah lah sikit,..

ni plok...
orang umno yang making umah terbuka..
jeput orang ramai tapi makanan terpaksa di catu..
menu dia nasi minyak..
bihun goreng..
sate..
bihun sup..
perut dah kenyang..
cuma makan cendol je...

15 comments:

umi alya said...

kalu gini le gaya makannya, lemak2 menari girang kat badan tu, hi3

eita said...

umi alya...hahahaha..betol lah tu...

JR said...

Kesian kat perut kan? Baru saja diberi rehat yang mencukupi selama sebulan, kini dijadikan tong sampah untuk tuannya lantak sesuka hati...

Puan Kutu said...

tu dia sakan beropen house eita oii..klu cam gini gaya habis syawal cuba timbang tengok.gerun2.haha

HeNRieTTa JoSe said...

byknye open house...hehehe...meriah...

QasehnyaRania said...

lontong dapnya
kak ita ceter tu mende

ppsstt: berkenan benor dngr bekas makanan umah adik mak datin tu.. cer tnya atek mana belinya.. hihihi.. nnti blh kiriim ngn dato.. kalau tahu bgtau kt saya kat kotak komen d blog saya ye..

Tie HT said...

Aku tak boleh tolak kalau ada sate tu
Lagi pun susuk cincin berlian dah tercicir hari tu..
Sedapnya taper..pulut ke ubi?

shameel Iskandar said...

Mnegunjungi open house.. inilah peluang utk merapatkan lgi ukhwah sesama rakan n sanak saudara. Sate itu hidangan wajib bagi kebanyakan org yg adakan open hosue. Kadang2 saya tak dapat hadiri semua undangan sbb ramai rakan2 n saudara mara yg adakan open haouse pada hari yg sama. Itu belum lagi termasuk kenduri kahwin yg kadang2 lima tempat sehari.

Bunda a.k.a KN said...

Selagi ada syawal ada jerlah orang buat rumah terbuka... nak tak nak jer pegi.... tapi elok juga disana ramai kenalan baru...menambah lagi sahabat dan jalinan ukhuwah kann..

eita said...

jr..hahhha..tu lah kata pakcik oo...tapi kita masih berpada2 pasal makanan..


puan kutu...hahahha..bukan apa makan banyak..ph ni nak start pose,...


rietta jose...hahahhaha..sedap rieta...

qasehnye rania...memang sedap...ceter? apa bnda tu...?ke taper?..taper tu tapai pulut...ok...


tie ht..memang sedap kak..rugi kalau tak makan....taper pulut...



shamel iskandar...hehehhe...betol sangat tu...



bunda....betol tu...

QasehnyaRania said...

hahaha salah taip pulok.
kikiki
taper.. ooo tapai pulut.tau tau :)

tiga lalat said...

wahh meriahnyerr uolss., inikanraya ;p

umi alya said...

QR
Bukan slh taip, loghat ganu + klate taper = tapai...

umi alya said...

QR
Bukan slh taip, loghat ganu + klate taper = tapai...

nor azman said...

Sedapnya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...