Thursday, August 6, 2015

BUAH RAMBUTAN....

Marin dulu ikut MIL aku gi kait rambutan..
tapi bukan kebun MIL aku lah...
kebun kawan MIL aku lah..
Dia bagi saja je..kait lah banyak mana nak makan pun...
mabeles....best kan kalau ada kebun sendiri..
tapi kalau orang lain biasa dia jual..rm5 100 butir..
disebabkan aku biasa tolong dia..free je..
hahahha..benda free aku memang suke...suke tangat2...

pokok kawan MIL aku ni banyak..
belakang umah dia saja ada 8 pokok...
tu yang makan dok habis...


ni yang aku ambik...
sikit je...dalam 150 butir..
hahahahha....
sedap..rangup..fresh dari pokok tu..

11 comments:

eMMe said...

manis..lekang..itu yg akak cari eita, penah makan rambutan gula batu tak, camtu la rasa dia.. merahhh dah besar buahnye..pergh!!! rindu lak kt kg Astana Kota, Rombau most wanted, kg hubby akak la Eita...

QasehnyaRania said...

hahahha
dan lagi dato dok membilanng buah moktan tu. hihi
ppsstt: ye ke. tahun bila la pulok erk ekspo tu nk buat kan.. suka sbb penutupnya lut sinar blh nengok lauk. hihi ..

tiga lalat said...

hehe2, wak pon baru petik buah pulasan (Nephelium Mutabile) dan buah rambutan (Nephelium Lappaceum) kat kebun wak sendirik., hikhik2

umi alya said...

Murahnya RM5/100butir, sini RM5/1kg (30 butir)..

Eita, akak nak jugak..

umi alya said...
This comment has been removed by the author.
umi alya said...
This comment has been removed by the author.
JR said...
This comment has been removed by the author.
JR said...
This comment has been removed by the author.
JR said...

Untung kalau ada dusun sendiri. Di tempat saya sekarang harga sekilo rambutan antara RM2-RM3 sekilo bergantung pada mutu dan penjualnya..

Tie HT said...

Betul ke ada nama mutan kerok nyor..
Mutan umah aku kecut abih..
Sbab kemarau baru ni

eita said...

emme...memang sedap pun kak..tambah plok yang fresh dari pokok...


qasehnya rania...hahahha..dato' memang suka membilang....tu lah....nati dia buat lagi ni ekspo..


tiga lalat...waaa....best kan ada kebun sendiri...leh makan puas..



umi alya....meh lah kak..kat kampung kita...



jr...kadang tu kat kampung ni kalau dah banyak sangat diorang bagi je..makan lahbanyak mana nak makan..



tie ht..ada...sapa kata takde...hahaha...takpe kak..sekarang ni dah musim hujan..nati kembali segar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...