Friday, March 13, 2015

SIBUK MEMANJANG...

blog aku ni dah makin suam...
macam suam2 megi kata dik tiha...
heheheh...
keje banyak...
sesekali rasa macam aku plok yang jadi bos..hahah..bos plok jadi aku..
semalam dalam sejarah kehidupan aku ..
selama ni aku duk asik jahit cadar untuk orang kawen..untuk guna biasa..
tapi semalam aku baru sudah jahit cadar untuk orang mati..
2 set plok tu..
serba putih bersulam bunga pink..
tak bawak kamera semalam..
takleh nak ambik gambo..
tengok lah kalau hari ahad ni..
tuan dia dok mari ambik lagi leh lah snap gambo..
macam seram je kan...hehehe..

sesekali rasa macam aku ni drebar bas express plok..
mana dok nyer...asik duk ulang alik..
dari kemaman ke dungun..
dari dungun ke kemaman...
hhahaha..tapi akir bulan ni sepenuh lah duk kat kemaman..
datin bising..asik duk ulang alik...
huhuhuhu.....
aku dah bayang kan tahap kebosanan aku kat sana..
pc memang aku dok bawak..
kalau bawak pun memang cari nahas..
hahaha...nahas lah nati budak2 bertandang kat umah buat macam cyber kafe plok..jenuh aku melayan...
mak tak kuasa nyah...
hahahahha...jahat nyer aku....


hari ni pun duk sibuk lah guboh...
apa yang patut ..
maklum lah nati nak dapat anak sedara baru plok...
xde lah tolong sangat pun..
tolong menyibuk je...
hahahaha...


esok plok nak gi beli manik...
tengah syok buat veil...
manik plok x cukup..
kedarah manik sungguh lah ...
harap esok siap lah...
pahtu terus gi beli..
barang2 keperluan untuk kenduri yang dok cukup lagi...
letih..letih..


ambik kau..sekali update macam karangan untuk pengajian Am je..
kihkihkih....


12 comments:

Tihara said...

suam-suam megi kari gitu ahaks..
seronok tau dapat baca entry ita..
walopon buleh jupe di fb dan wassap..
cam ngegada je kan..

cerita pasal cadar tu
itu memang persediaan orang yang tempah tu ke..

memang patut pun kita bersedia kan..

eita said...

kak tiha....eheheheh..sedap apa..bukan suam lagi dah..dah sejuk...persediaan ...mana lah tau kan...

Puan Kutu said...

dalam entry pun dah nmpk betapa sibuknya eita.hehe

ewanthology said...

utamakan yg penting.

yen(toka ziizokukuto) said...

salam kak,,
takpe kak,,suam suam megi pun kembang jugak,,,macam karier akak,,,berkembang je,,semoga lebih maju,,aammiinnn

JR said...

Cadar utk orang mati..? Menarik tu....

Waqheh said...

apa habaq gang? lama tak jengok ko...

umi alya said...

Cadar untuk org mati??? Keliru akak..

eita said...

puan kutu.....hehehhe..tau takpe..

ewanthology..betol tu...

yen..amin...



jr..memang menarik...tak pernah jupe lagi...


waqheh...alhamdulillah sihat...dah kau busy sangat...


umi alya....ha'ah kak..persedian...

hainom OKje said...

Hihi....mana tak bisingnya datin tu.....bini asyik ulang alik, malam asyik tak berteman jer haha....

Tak pe sebok menjahit banyak masyuk tu. Teringin nak belajar menjahit ni cari duit tp masalahnya kurang minatlah Eita....guane tu?

QasehnyaRania said...

mau datin x bising..
byk khojenya tu..
alhamdulillah
kesihatan jaga ye dato.

HeNRieTTa JoSe said...

fuh penuh citer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...