Wednesday, December 24, 2014

BANJIR DI KEMAMAN...

aku macam biasa lah..
keje 20 hari..akan bercuti seminggu kat umah datin...
masa sampai hari tu elok je panas..
pagi senin tu hujan hujan dok berenti2 dari malam...
mula2 tengok biasa je..
nak masuk tengahri dah macam luar biasa lah plok..
MIL aku dah sibuk kemas dapur bagai...
aku nolong je apa yang patut..
(tolong tengok yang lebih nyer..hahahha)
takde lah..aku adalah menantu hantu yang rajin...kihkih...
takmboh cakap banyak..
biar gambo berbicara...
chewahhh.....



ni kalau tak silap pah zohor...
FIL dah standby dengan perahu...
excited nak naik perahu sebenarnye..
ye lah ..aku mana lah pernah naik perahu...
cepatlah air naik..hahahah..

pah isyak air dah penuh atas lambur aku...
tu adik ipor aku yang jadi tekong..
air sungai pasang kalau tak silap lah..

kul 11.30 malam aku n MIL family berpindah randah ..
pergi kat balairaya..
1st time tido balairaya..
nak ambik gambo aku naik perahu tapi..
tulah takut kamera jatuh..
boleh jadi gile aku kalau kamera jatuh..
toto biru tu aku n datin yang punyer..
jangan masuk kawasan aku..
dah bawak sendiri barang pun..
diorang ada bagi toto..tikar..
selimut..peralatan mandi..
kain pelikat..kain batik..tuala..
best giler duk balairaya..
hehehehe...
orang lain aku tak tahu lah guane perasaan..

dalam kat kul 1 rasa nyer.
ada orang atar mi sedap rangup...
baru letak kepala nak tido..
bangun balik..
kite makan dulu...
hahaha...


pagi esok tu ramai lah jabatan kerajaan mari..
pantau keadaan...
mana yang sakit...
yang tak sakit pun boleh cek..
kalau nak mengurat meksi pun boleh..
takde hal..

kat balairaya ni keje aku asik makan je..
perut pun doh naik meting..
dok daya nak tinggal lama sini..
takut kuar dari balairaya badan macam tong derang...

malam pertandingan bolasepak AFF suzuki..
kitorang gotong royong buat jemput bawang,,
3 kilo gandum...
tak habis sambung esok plok makan..

datin plok sibuk duk test baju rela..
dok saboh langsung pakai bju ni..
datin pendek...
hahahah...


10 comments:

JR said...

Santai saja Eita hadapi banjir, terpegun saya dengan entri ini...

Kalau saya mesti dah tak ada mood nak tulis dah, tidur malam pun tanpa mimpi....

Di Alor Setar juga sekarang sedang hujan lebat. Perlis dah banjir, Thailand pula sedang lepaskan air yg melanda selatan Thai ke sini. Semoga rumah saya masih selamat....

eita said...

hahahaha....kite dah biasa dengan banjir....
pah habis banjir baru fikir pasal nak basuh umah..nak kemas umah..tengok2 umah....

Ujie said...

1st time tengok pengakuan dari mangsa banjir yg happy dgn apa yg dilalui. hehee
Bagus! Yela kan, dah takleh buat apa. Lalui jelah dgn happy.

Gee GTG said...

tabahnya kak eita.. nasib baik saya baru je pindah dari gua musang ke pahang.. kalau x.. nangis saya.. saya x setabah kak eita...

eita said...

kak ujie....hahahaha....kalau sedih lagi rasa sakit kepala duk mikir...


gee....hehehehe....tiap2 tahun macam ni..redha je lah....

Ibu Lala said...

Aduhai ada pulak yang seronok dok balai raya ye. He he he. Tido berjemaah. Makan berjemaah ye. Apa apa pun moga semua ni cepat berakhir kan dan moga selamat semuanya.

QasehnyaRania said...

best pulok datuk dok balai raya ye
xlist dpt nyembang kan.hihi
betul tu nak pikir apakan bnda dh jadi pon.hadapinya dgn tenang.

semoga semuanya kembali seperti sedia kala.aamiin

Kolya Ganesh said...

Feel gr8 after come to know that u r safe... take care rose..

eita said...

ibu lala...hehehehe...ita belom pernah tinggal kat balairaya tu yang excited semacam je...


qasehnya rania..hahahha..betol2...


kaolya ganesh..thanks..

HeNRieTTa JoSe said...

errr....dok balai raya? bg rietta xselesa...tapi naek perahu mcm best je...hehehe...
akk take care yea...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...