Monday, January 27, 2014

ADIK AIR TERJUN MENDERU...

baru2 ni aku gi masuk hutan..
nak kata hutan takde lah sangat pun tapi..tapi..memang hutan pun..
hahahaha..sebenar nyer nak gi kat air terjun menderu kat kampung chabang..paka..
tapi tak jadi lah plok..
sebab jupe tempat lagi best..adik kepada air terjun menderu...
air dia sejuk giler...
macam cuaca sekarang ni...
nak jalan dalam umah pun aku pakai stokin..
tak tahan sejuk....

lupa bawak tripod pendek aku..
kat atas tu lagi best air dia..

memanjat atas batu besar .
semata2 nak ambik gambo buah ni..
tak tahu lah plok buah apa..

ingat kan dalam hutan takde ..
pokok bunga pecah periuk belanga..
rupanyer ada..
cuma warna dia lagi comel dari yang kat umah aku..

sambil2 tu lawat ladang pokok ketum aku..
lama tak gi..
rupanyer dah besar panjang pokok ketum...
sapa2 yang nak order daun ketum..
sila watapps aku ye..
hahahahaha..

tengok..
besar tak besar..
dah keluar buah pun...
goreng pun sodap ni..
tapi kalau mengalami muntah hijau jangan marah aku plok..
hahahaha...

17 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

udah lama tak mandi air terjun...hihihi indah pemandangan dalam hutan...

izan mama mia said...

wah masuk hutan pulok...ada masa gok tu tgh dok bz bt persiapan..jaga jaga ita jgn we pacat gigit..nnt berparut lak..ahak...

cantiknye air sungai tuu..er buah apa tu yer....hah..pokok ketum ?.. jgn wat pasal...takut ada yg tau ni..disalah guna pulak..kang tak pasal ditbg lak pokok tuu..last sekali tu gambar apa..buah ketum ke ??

wantie said...

erk... pokok ketum ada buah ek. ooo mc tu ek buah dia. ingatkan buah sukun tadi. ahaksssss

Tihara said...

ingat panggil adik tadi
rupanya adik air terjun, muohohoh
jangan main2 daun ketum tu,
barang terlarang..
dang kene gop, takleh ge setarang..
buh lam instagram ita gambo ni,
cantik nanang.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

chantek akk air terjun comei tu....eehhh akak, buah ketum ke yang last tu...

t.a.t.a said...

laa.. itu ke pokok bunga pecah periuk belanga? saya beria panggil ia pokok jejarum.

Jay Ar said...

Pokok ketum pun ada?? Setakat tengok tak pe, asal jangan minum airnya nanti ketagih pulak....

shasha yacob said...

indahnya pemandangan

eita said...

che rose..memng indah

eita said...

izan.kt sini xde plok napok pacat.....buah ketum lah tu...nk ke?

eita said...

wantie..org tu ckp buah ketum.klu dia tipu ..ita pun tipu lh...hahaha...

eita said...

kak tiha...hahaha..adik air je..instgram ada duluvypi terlupa psword ph leni x wat2..

eita said...

rieta..ha'ah buah ketum lh tu

eita said...

tata...hehe..tu bhasa kg.bhasa bndar bunga ixora

eita said...

jay ar..kite tgk je...

eita said...

shasha..ha'ah kan

shahdiana said...

macam mana eita & kak tihara snap gambar cantik-cantik ek... jeles aii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...