Sunday, July 17, 2016

MASIH LAGI DALAM MOOD RAYA...

seminggu lepas raya sepupu aku kat maran, pahang..
buat majlis kawen anak tunggal nyer..
malas nak gi tapi mengenang kan anak tunggal..gi lah jugak nyer..
majlis kawen merangkap gi beraya terus lah..
hahha...lama dok jalan jauh..
badan cepat benor letih nyer..
dah menginjak ke warga mas..macam2 lah kan..


pukul 11 rombongan aku n the geng gi kat kenduri..
cuaca hari tu plok boleh tahan panas nyer..
hampir cair mekap kat muka..

sampai tu bergambo dulu..
dengan sepupu sepapat..ikan sepat..
semua ada...
yelah sebelom pengantin lelaki sampai..

dalam kul 12 lebih sikit rombongan pihak lelaki sampai..
sempat lah jugak dengan aku..
dah lama dok jadi wartawan ni..
asik terlupa je nak bukak kamera..

dah puas bergambo..
kite makan dulu..
ini lah saat yang paling di tunggu..
hahhhaha...

paling best umbut kelapa sawit dan daging opor..
dah lama tak makan..
time kenduri kat kampung aku je boleh makan lauk macam ni..
mabeles..

masih sempat lagi mengklik gambo motor..
masa ni berenti rehat pagi sebelom sampai kenduri..

9 comments:

Jna marcello said...

Hi kak!!! selamat hari raya :)

kak umbat kelapa sawit tu ape? mcm x pernah dgr tak pernah tgk and rasa pun.

Puan Kutu said...

Musim raya ni meriah juga dengan musim kenduri..makan pulak nasi kenduri kampung..memang power

Puan Kutu said...

Musim raya ni meriah juga dengan musim kenduri..makan pulak nasi kenduri kampung..memang power

LYAfrina said...

hehe..rayakan sebulan..
ramai jgk y lgsungkan mjlis kahwin dlm bln syawal ni

ujie othman said...

umbut kelapa sawit...tak pnh mkn. Tapi mesti sedap tu kan..

Cik Pena II said...

selamat hari raya

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

umi alya said...

Rasanya banyak kali daa akak baca entri tapi tak komen, apasal erkkkkkkk?

Selamat hari raya, maaf zahir batin

hainom OKje said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin Eita....
Betul tu Ta,,,,ikutkan rasa malas tu mmg malas nak berjalan ni... Tp bila mengenangkan anaknya sorang, eloklah pergi...... Lagi pun wajib datang tu Ta...Dia pun suka tau sepupu dia dapat memeriahkan majlis...
Teringin pulak nak makan OPor daging tu weyh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...