Thursday, May 19, 2016

CITER SAJA SAJA...

Sekarang ni sibuk sangat2..
Biasa lah suri rumah merangkap tailor..
Dkt nk pose memang punggung asik..
Melekap je kat mesin jahit..
Semalam alhamdulillah hujan turun..
Lebat lah jugak seposen..
Dan pagi ni..
Semut gatal penuh kat dapat tengah duk usung telor...alih tempat baru lah kot..

Semlm hujan..
Pagi ni galok lah sikit berbunga..
Biasa yang ni jarang nok kuar..
Bunga.. 2 3 hri lepas..
Baru letok baja..

Yang ni pun baru belajar bunga..
Morning glory kot..
Aku maen tanam je..

Petang baru ni sibuk duk...
Kait buah jambu golok..
Boleh lah sekali buat...
Masak lemak + sotong..

14 comments:

Husna Rahman said...

hihihi...dah masuk musim tukang jahit melekat kat mesin ye...

hainom OKje said...

Wahhhh masyuuuklah nampaknya musim pose ni ye Eita hihi....
Tengok buah gajus tu teringat kat arwah jiran org Terengganu. Dia pernah offer buah gajus ni. Tp org Johor manalah biasa masak benda ni buat lauk. Makan kacang dia pernahlah Ta

hainom OKje said...

Wahhhh masyuuuklah nampaknya musim pose ni ye Eita hihi....
Tengok buah gajus tu teringat kat arwah jiran org Terengganu. Dia pernah offer buah gajus ni. Tp org Johor manalah biasa masak benda ni buat lauk. Makan kacang dia pernahlah Ta

Othman Zan said...

Assalam. Eita tu buah gajuskan. Org sana panggil jambu golok?

umi alya said...

Lamanya tak makan buah gajus..

arwah mak dulu cincang gajus kasar, masukkan bawang merah yg dimayang, serbuk lada hitam + garam secukup rasa, sedap

HeNRieTTa JoSe said...

cantiknye rose jepun akk....gajus masak lemak sotong?mesti sedap kan...

Puan Kutu said...

Wow byknya buah jagus..kembang canii bunga2nya tu..Alhamdulillah sekarang dh hujan.sejuk sikit bumi.bunga2 pun cantik berkembang

Puan Kutu said...

Wow byknya buah jagus..kembang canii bunga2nya tu..Alhamdulillah sekarang dh hujan.sejuk sikit bumi.bunga2 pun cantik berkembang

Kamsiah Yusoff said...

ohh kat sana dipanggil jambu golok ya
kat kelantan buah terrer
kat utara ni dipaggil buah jangguih..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Djangkaru Bumi said...

Boleh aku numpang jahit gratis :)

Kamsiah Yusoff said...

cantiknya ros jepun tu..terang benderang kalernya..

LYAfrina said...

sedapnya jmbu golok masak lemak+sotong..feberet..dlu x pndai mkn.. rupanya sdp sgt

hainom OKje said...

Tengok Gajus tu teringat arwah jiran mak org Terengganu. Pernah dia balik sini bawak daun gajus tu....Sebok offer org sapa yg nak. Dia pun ada ckp masak lemak ngan sotong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...