Hari ni terlebih rajin..
sebab aku ni jarang sangat nak rajin...
hari ni buat sos kepok...
stok untuk bulan pose..
nanti senang kalau nak makan tauhu sumbat ke..
jemput udang ke..
cedok je..
aku buat 1 periuk sedan..
dapat lah setengah tapeware....
nak buat dia senang je..
nisan-2 keping besar..
gula-5 sudu..
garam sikit..
cuka sikit..
cili boh 4 sudu...
air setengah periuk..
masak atas dapur sampai korang nak pekat macamana..
pahtu beres...
Nnti leh cba buat ni eita..sya klu mkn kopok mesti kna ada cicah..:D
ReplyDeletenyum3...
ReplyDeletesure sedap.
ReplyDeletebaru hari ni tau cecara nak buat. asyik beli je kan.
pas ni nak buat jugak le. jimat sket.
pandai la ko ieta
org ganu harus pandai buat sos ni kan..akak ada stok, tak abis2 lagi dah berbulan.
ReplyDeletecalon isteri pilihan
ReplyDeletenak terai la..selalu sos segera jerk kat umah akak..
ReplyDeleteNisan tu ape? ? resepi tganu ni..special
ReplyDeletenak nak nak!!!
ReplyDeletenak letak dalam mee bandung letak susu..^^
sedakknyo collek!!
ReplyDeletemakanan wajib di bulan puasa selepas terawih.... hihi...
nisan? apa tu..
ReplyDeleteTolong jawab: Nisan = gula melaka, ataupn boleh gak ganti ngan gula kabung dan apa2 jer lah yang sewaktu ngannya..
ReplyDeletesyukurlah ada orang tulun jwb nisan tu mende..buatnya org buh batu nisan 2, berat 66 bules dokk..
ReplyDeleteakak guna sos jer, sos 1 Malaysia.. :)
Yummy...akk meh pos sni sket...rietta biasa bli jerr...nk buat xde skill lgsg...huhuhu....
ReplyDeletesos ganu sedap....siap prepare awal2 ya ieta...
ReplyDeletesedap ni.ada msa blh trynti
ReplyDeleteADRIANA SYAZ...ita biasa makan tauhu sumbat...
ReplyDeleteUMI...:)
WANTIE....buat sendiri baru puas hati....memang jimat pun....orang ganu kalau tak tahu buat x tahu lah nak kata apa...
KAK UJIE....betol2....sebab benda senang...
UMI ALYA...hahah...akak ada calon ke?
ZAA... try lah..tak susah pun...
AINE AINUN...nisan tu macam gula melaka...tapi tganu punyer lain sikit..
GEE....hahaha...ada plok makan dengan mi bandung...mu memang pelik...
JAA KECHIK...ni lain sikit dari colek...
HANA HADI....gula melaka sayang oi..
UMI ALYA...hehehe..tima kasih kak...
KAK TIHA....hahahha..JENUH LAH NUNGGU KALAU LETAK BATU NISAN KAN....
RIETA...hehehe..pos kan takut basi...
CHE ROSE...HEHEH...MEMANG LAH...NANTI SENANG NAK MAKAN CEDOK JE...
QASEHNYA RANIA...try lah..
Sedapnya kalau ada kepok ganu kosong tu eita,...
ReplyDeletebok mai pos sini seket
ReplyDeletemmmg sedap yang ni hehehe
ReplyDeleteNanti bleh M try buat sos tu..nice sharing Ieta..
ReplyDeleteooooooooo. mcm tu je ke resepi wak sos. buleh la try. :)
ReplyDeleteAku memang dari kecik kalau makan keropok memang tak cicah sos, makan kering gitu je.
ReplyDelete