Date : 26.1.2013...
malam jumaat abang aku datang ambik ...
untuk pergi kat umah dia..
aku menang tender untuk hidangan pengantin..
hahahaha.....dapat lah 1.2 juta..
hahahha..takde r ..auta je lebih aku ni...
saja tolong...
yang kawen ni adik ipar abang aku...
jom layan...
selamat pengantin baru untuk
iela mazila...
&
mohd faizul...
iela ni merangkap kawan fb aku juga..
suke sangat pedajal aku...
tema hari tu serba purple..
ketam masak ala2 rendang...
satu keje plok buang kulit ..
pahtu masuk balik..
nak nampak macam ala2 hotel gitu..
hahhahah..
al maklum lah aku ni kan chef yang ..
dah lama kena buang keje dulu..
sebab terlebih buang kulit ketam...
wakakaka....
sotong goreng masam manis...
di sebabkan senyum aku dah manis..
jadi memang maveles lah...
(perasan sangat2...)
ayam masak merah..
curi kat penanggah je..
cuma hias kasi lawa..
udang celup tepung..
guna rempah kasih sayang dari izan...
aku suh sediakan nenas n lidi ..
tapi hampeh..takde pun..
sudahnye.. letak lah udang sedang baring..
ikan 8 rasa...
masam..manis..masin...
selebihnyer rasa tak sedap..
hahhahahhaha..
kerabu cambah n kacang panjang..
ni pun pau kat penanggah...
kasi hias bagi cun..
jangan diorang makan jatuh sakit dah lah...hahahhaha......
last entry dari aku..
x tau bile lagi dapat bersiaran....
kalau ada..ada lah..
kalau takde..
takde lah..
huhuhuuhuh....
ni pun aku update kat pustaka..
kebetulan pinjam buku..
bosan takde apa nak baca...
wow makanan tu plg xmenahan nengok haha...selamat pengantin baru tuk mereka
ReplyDeleteWanieys...
DeleteTu bru tengok mkn x tau lgi..hahaha
ayam 8 rasa?? tengok macam ikan je..
ReplyDeletekompius-kompius.. :)
Hanamiko...
DeleteHahaha..silap eja..nk cpt tadi..
Kesilapan amt di kesali
yummy, hebak mung ita masak utk ngantin..semua nampak sedap2 belaka :)
ReplyDeleteKak tiha..
DeleteHahah..alahai kak..hebat kot mnanyer...sepatut nye orang lain tp di saat akir tukng masak tu lr..jd bdan terjun jp...
Salam Ukhwah..
ReplyDeleteNisah orang baru menjenguk ke sini..
walaupun ikan tu 8 rasa yg tak berapa nak ada tu hehehhe.
tapi nisah terliur lah.. yummy yummy
Nisah...
DeleteJeput masuk ye...
Terliur tkpe..mkn jgan...
ko masak ke tu? mcm x caya je aku hehehee
ReplyDeleteKarugord jagau.
DeletePercaya lah...hahaha
wah..eita mai laa umah saya..nak makang sedak gok...hiihhii..semua nampak menarik debom laa
ReplyDeleteIzan...
DeleteHahaha..nk mkn sedap leh.tp jd pengantin lg sekali..kihkihkih
Sedapnye sotong!!!!!!
ReplyDeleteIqlima...
DeleteMeme r...
Tengok r sapa masak..blik ni mu try r masak..
Kita dah masak makan malam hr ni...terliur py pasal...
DeleteTiba2 lapar............
ReplyDeletesedapnya menu pengantin hihihi
ReplyDeleteeita..bulan 5 nanti leh laa..eita anniversary..kira cam pengantin gak arr..kita jumpa di sana...di sana...di sanaaaaaaaaa
ReplyDeletesedap nya makanan..lapar tgk!..
ReplyDeletesalam kenal..follow sni #781:)
jay ar..
ReplyDeletejom makan..
che rose...
ReplyDeletemenu pengantin lain sikit..
tapi pengantin tak makan pun
izan..
ReplyDeleteaniversary ita?....
bulan 6 tu tau lah..my bday..hohoho
atie..
ReplyDeletelapor ..jom pakat gi makan
huhuhuh...bersiaran selalulah kak eita :)
ReplyDeletePena menari...
DeleteNet mengalami masalh kemurungan..hahaha
salam eita..ketam tu sedap la..selamat pengantin baru buat raja sehari..
ReplyDeleteKasih salina...
DeleteNsib baik rupa dgn rasa sama seimbang..hehehe
salam...terliur tengok ketam tu, salam kenal n folow sini jugak. jemput ke blog nealopah.
ReplyDeleteNea lopah..
DeleteMeh gi mkn katam..
Nati akak terjah ye
hehehe sodap2, sy photographr kak, tiap kali abik gmbr, sy mesti pegi check menu meja pengantin, yg paling sy suke butter prawn. ohh mengancam!
ReplyDeleteAnisrahim..
DeleteSamalh kite..suke sgt terjah ambik gambo..
Eita masak ke......?...semuanya nampak sedap dan mnyelerakan ...
ReplyDeleteMulut payau..
DeleteHa'ah kak..jd bidan terjun..
Jomlah Sertai Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1
ReplyDeleteKlik Sini !
Segmen mega..
DeleteIn shaa allah kalu ada kelapangan
Saya suka udang cekuo tepungnya :D
ReplyDeleteSelamat berbahagia, dan berkah selalu. Amin.
Djangkaru bumi...
Deletedah nama pun udang..jd memng lh sedap
wah terus rase lapar..:)
ReplyDeleteKinara..
DeleteJom pkat gi mkn
wah hebat tu ... nampak cantik & sedap !
ReplyDeleteKesuma angasa..
Delete:-)
sah sah pengantin tak makan ketam tu kan..kan..
ReplyDeletesape yg bedal. sedap plak tengok aih..
Wantie..
DeleteHahaha..betol2 pengantun memng takan mkn ketam..malu...
Sapa yg mkn x tau lh plok..ita sudah masak terus blik bb tumpng orng
Assalamualaikum wbt
ReplyDeleteIsyyh! Bukan menyibuk tetapi subukkan diri. Kan eita orang terpenting dan merangkap jawatan tak berport-folio. Penting tu berdasarkan pengalaman yg banyak sebagai sokongan moral dan keadaan terdesak.
Dlm keadaan `vegetarian` mampuke terliur semua jenis makanan tu?
Tajnur...
DeleteWaalaikumussalam...
Hehehe..setakat jd bidan terjun tu boleh lh yob...
Sayur untuk hidangan kn ada...mkn je yob
wah...terrornya akk...siap masak n hias nasi pengantin....akk masih pkai alamat yang lamer kew?
ReplyDeleteRietta...
DeleteSetakat mask bodo2 boleh lah.bidan terjun..
Masih alamat yg sama..nape
dasat gak yerk caratu memang protu... apapun memang dapat job lagi lain kalini...
ReplyDeleteCho zila..
DeleteHahaha..susah nk dapt job lbh sekarang ni
gambor makanan yg tak boleh tahan ni..
ReplyDeleteKak fieda...
DeleteMkn lh yg pling best
majlis orang lain.. t kemain lg amik gambar² makananya yer.. buat terliur jer.. kerabu tu...
ReplyDeleteMasya...
DeleteDah ita yg msak memng lh kna ambik gambo..ubtuk knangan..hahaha
Eita jd tukang msk lauk pengantin ya..wah.
ReplyDeleteIntenet masih tak elok ke? Hrp cpt la ok ya..
Kak ujie..
DeleteBidan terjun je kak...
Memng dah takde net
ayam 8 rasa?? eyhh..cer share gop resepi tu...
ReplyDelete** knp last entri??
Lyafrina...
DeleteNk share? ...
Klu ada net leh lh share
amboi...masakan alahotel la ni...boleh apply blik kerja tu..hihih
ReplyDeleteCtk..
DeleteHahaha...dah tak berminat nk apply blik..
istimewa nmpk makanannya..siap ketam lg..:)
ReplyDeletePuan kutu..
DeleteSah2 pgntin tak mkn..
Bila gumbira perut kenyang
slmt pngntin baru :)
ReplyDeleteSha...
DeleteTima kasih
Wah pandai eita sediakan mkanan pengantin ye
ReplyDeleteTeratak ht..
DeleteMasak cincai cincai boleh lh
This comment has been removed by the author.
Deletesemuanya lauk pauk tu nampak sedap. takmo drop resepi ketam ala rendang dan soton masam manis tu ka?
ReplyDeleteJaakechik...
DeleteMain campak je resepi dia..
Klu ada net boleh lh nk drop
Yg penting selera tgk ;) gurau je.. rajin
ReplyDeleteUmmi iman...
DeleteMemng lh..rasa x tau lg guane tu
wah terornya ita msk mknan pengantin tuu....
ReplyDeleteIntan berlian...
DeleteTerer masa terdesak je
selamat pngantin baru buat mereka..
ReplyDeletekak buat la tuto cmna nak ukir bunga dari carrot tu..cntik pulak bentuknya//
saya selalu buat biase2 tu je ..
Qasehnya rania..
DeleteBile ada net nati akak tunjuk ye
jrg ade ketam kalau mkn beradap. jenuh nak ratah. haha.
ReplyDelete