Monday, September 10, 2012

MENU HARI INI...

hari ni ada sikit rajin...
keje dah banyak yg beres..
jadi leh lah duk manja2 kat dapur...
kalau tak cincai je...
kalau cincau tu sedap lah plok...
korang masak apa hari ni?

ni lah hasilnyer rempah yg..
mama mia bagi hari tu..
aku perap daging ni sejam..
lama tu..
mujur takde effect apa2...hehehhe
sedap sangat2....
tak rugi kalau korang order...

kes nyer pah perap daging aku
gi lepak kat pustaka..
sambung balik buku yg aku pijam..
kena denda rm1.40....
aku terlupa atar...
pahtu dapat info baru...
pustakawan tu cakap...
leh sambung buku kut intenet...
xyah g pustaka...
waaa.....bagusnyer...
nanti xyah kena denda lagi..

nasi putih n 
kobis goreng + buah pelam..
banyak sangat pelam kat umah masak sayur pun aku letak pelam..
ubah stail sikit...
mujur aku tak mengalami sawan buih..
makan macam2 benda yg aku letak..

terlebih rajin..
ada lebihan bronok yang belom di gaul nyor..
aku buat ala2 pengat gitu..
tapi nisan xde...
x tau kemana hilang..hari tu rasa banyak lagi...

57 comments:

  1. eita..yang ala2 pengat tu la yang buat acik terliur

    ReplyDelete
  2. owh..dah masak yer..tq kerana sudi mencuba eita..... tahniah atas tahap kerajinan anda ....

    ReplyDelete
  3. ooo ni rempah daging masak hitam tu yer... nmpk menyelerakan betul plak ;D

    Tapi tu kalau ak sendiri yg masak ntah jadi mcm mana la plak owh hak2

    Siap ad dessert lagi tuu..

    ReplyDelete
  4. acik erna...
    sedap kak..1st time mencuba

    ReplyDelete
  5. izan mama mia...
    dah...
    siap bagi 3 bahgian lg daging masak ni..
    jiran sebelah sikit..ita sikit..ustazah sikit...
    memang sedap lah...

    hahahah..tengah rajin memang masak bagai2

    ReplyDelete
  6. everything...
    ni lah hasil nyer..
    makan dengan nasi separa panas..
    sedap sangat....

    memang menjadi pun kalau ikut step yang di tulis..

    itu sudah semestinyer bila tengah rajin..hahahha

    ReplyDelete
  7. KY..
    jangan nampak je..meh makan....
    hehehhe..
    ada lagi ni

    ReplyDelete
  8. Ada plan gak nak beli rempah dari Izan..

    ReplyDelete
  9. abis laaa... kalu terlebih rajin... abis la dapur umah mu tonggang terbalik.... huehueheuheuehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle jonni...
      Xpe leh kemas blik...
      Mesti kau jeles aku lebih rjin dr kau kn..kan...
      Hahaha

      Delete
  10. sedapnya... sy xpnh try lg msk itam guna daging sbb time dapat rempah tu ada ayam je.. so, guna ayam.. hihii.. nanti br try daging lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan berlian..
      Kat umh ita hnyer ada dging je...
      Tu yg buat dging...
      Nk test...

      Delete
  11. wah sedapnya.. ooo inilah yg mama izan bagi tu yer...

    ReplyDelete
  12. Rajin..dn tak membazir. sume eita msk..pelam, sagu.

    Nisan tu gula merah ke? Abih tu takde, eita guna gula pasir la ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ujie...
      Sebelom xlh mkn baik msk sume tu dulu...
      Hehehe...bjimat cermat..

      Letk gula je lh kak

      Delete
  13. Nisan ko dah jadi batu kot. hehehe sebab lama sangat ko tak guna dia. dah merajuk le tu.

    ha.. rempah ni ke, memang dok tercari cari. nanti nak ke mama mia lah nak order gak. Raya haji nanti leh masak tuk emak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wantie..
      Hahaha...agaknyer lah ye....
      Jenuh mencari..x jupe ph sudah....

      Cicah dgn lemang ke ketupat ke ns impit ni ms raya nati best tu

      Delete
  14. Replies
    1. Wanieys..tu bru tengok..belom mkn lg...mkn lg sedap...hohoho

      Delete
  15. best mesti sedap nikan!

    ReplyDelete
  16. sedap gile... dah layak jd bini ni muahahaha

    ReplyDelete
  17. mmmm.dah 2 org ciksu jumpa guna rempah mama mia ni..cmna ordernya?

    akak ditag..jom join=)

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/koleksi-terbaru-kznabihah-butik.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qasehnya rania...
      Gi je msg kt blog dia...

      Nati lh akak jenguk ye

      Delete
  18. menarik... macam kena try jugak je.. dah lama tak ketuk2 kuali kat dapur ni.. hehe

    ReplyDelete
  19. Yummy...nmpak sedap jew daging tu....

    Psss....rietta suka bronok xletak nyior...mam dengan nissang cmpur santang....

    ReplyDelete
  20. angah pikah..
    kalau ketuk tu jangan lupa atar kat akak sikit ye...

    ReplyDelete
  21. rietta...
    ooooo..macam best plok....

    ReplyDelete
  22. waaaaaa. nok gok daging hitam tu. huhu.

    ReplyDelete
  23. mai jenguk lagi kat sini..masih nampak daging masak hitam..ha ha...

    ReplyDelete
  24. ooo nisan takde..nisan kat kubor..tihehe..sawan buih mmg takleh tinggal eks...btw ita ni rajin masak, untung sape jadi laki dia :)

    ReplyDelete
  25. 9n0L4..
    tunggu raya haji plok kita wat..
    hehehe

    ReplyDelete
  26. si matatajam...
    kite malas...huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. kak tiha....
    tu lah..nisan tu jauh sgt nak gi ambik..hahahha....

    dah biasa tengok orang sawan macam tu...kihkihkih...

    tu time rajin kak..leh lah masak...

    ReplyDelete
  28. rajinnya ieta masak...cr pun ada rempah tue tapi belum guna lagi..

    ReplyDelete
  29. kak fieda pun masok doh aritu rempah ni..mmg sedap..doh jadi mcm rendang pulok..

    ReplyDelete
  30. Alahai sedapnya Eita.....terliur sudah.

    ReplyDelete
  31. SEMALAM BARU MAKAN DAGING ALA² GINI .. KAWAN KATA MASAK PAKAI REMPAH KUZI YER...

    AMBOI SEKALI TUNJUKK BAKAT MASAK.. PELAM PUN DI MASAK YER...

    SIAP ADE PENCUCI MULUT .. LENGKAP²...

    ReplyDelete
  32. fieda...
    memang lah...
    makan dgn tupak tu sdap gok

    ReplyDelete
  33. norzie hany

    semlm baru tengok akak masak..
    sedap sungguh

    ReplyDelete
  34. masya....
    ita punyer yg izan bagi...

    masuk je benda yg ada kat umah...

    baru sdap makan

    ReplyDelete
  35. alaaaaaa. raye haji kite tak balik dungun. huhu. balik jelebu. ;)

    ReplyDelete
  36. adui nmpk sedap gila.sy suka kuah yg hitam2 cmnie.hehe

    ReplyDelete
  37. aku tgk kaler daging tu pun dh tau dh....kumpum sedap (^__^)

    ReplyDelete
  38. wah..bselera sha tgk.. hntar ke sbh bole?

    ReplyDelete