hari ni ada sikit rajin...
keje dah banyak yg beres..
jadi leh lah duk manja2 kat dapur...
kalau tak cincai je...
kalau cincau tu sedap lah plok...
korang masak apa hari ni?
ni lah hasilnyer rempah yg..
mama mia bagi hari tu..
aku perap daging ni sejam..
lama tu..
mujur takde effect apa2...hehehhe
sedap sangat2....
tak rugi kalau korang order...
kes nyer pah perap daging aku
gi lepak kat pustaka..
sambung balik buku yg aku pijam..
kena denda rm1.40....
aku terlupa atar...
pahtu dapat info baru...
pustakawan tu cakap...
leh sambung buku kut intenet...
xyah g pustaka...
waaa.....bagusnyer...
nanti xyah kena denda lagi..
nasi putih n
kobis goreng + buah pelam..
banyak sangat pelam kat umah masak sayur pun aku letak pelam..
ubah stail sikit...
mujur aku tak mengalami sawan buih..
makan macam2 benda yg aku letak..
terlebih rajin..
ada lebihan bronok yang belom di gaul nyor..
aku buat ala2 pengat gitu..
tapi nisan xde...
x tau kemana hilang..hari tu rasa banyak lagi...
eita..yang ala2 pengat tu la yang buat acik terliur
ReplyDeleteowah, nak jugak!
ReplyDeleteowh..dah masak yer..tq kerana sudi mencuba eita..... tahniah atas tahap kerajinan anda ....
ReplyDeleteooo ni rempah daging masak hitam tu yer... nmpk menyelerakan betul plak ;D
ReplyDeleteTapi tu kalau ak sendiri yg masak ntah jadi mcm mana la plak owh hak2
Siap ad dessert lagi tuu..
alaaa....sedaplah pulak nampak
ReplyDeleteacik erna...
ReplyDeletesedap kak..1st time mencuba
cik bloger..
ReplyDeletemeh lah..
izan mama mia...
ReplyDeletedah...
siap bagi 3 bahgian lg daging masak ni..
jiran sebelah sikit..ita sikit..ustazah sikit...
memang sedap lah...
hahahah..tengah rajin memang masak bagai2
everything...
ReplyDeleteni lah hasil nyer..
makan dengan nasi separa panas..
sedap sangat....
memang menjadi pun kalau ikut step yang di tulis..
itu sudah semestinyer bila tengah rajin..hahahha
KY..
ReplyDeletejangan nampak je..meh makan....
hehehhe..
ada lagi ni
Ada plan gak nak beli rempah dari Izan..
ReplyDeleteSi matatajam...
DeleteLeh lh try buat nati
abis laaa... kalu terlebih rajin... abis la dapur umah mu tonggang terbalik.... huehueheuheuehue
ReplyDeleteUncle jonni...
DeleteXpe leh kemas blik...
Mesti kau jeles aku lebih rjin dr kau kn..kan...
Hahaha
sedapnya... sy xpnh try lg msk itam guna daging sbb time dapat rempah tu ada ayam je.. so, guna ayam.. hihii.. nanti br try daging lak
ReplyDeleteIntan berlian..
DeleteKat umh ita hnyer ada dging je...
Tu yg buat dging...
Nk test...
wah sedapnya.. ooo inilah yg mama izan bagi tu yer...
ReplyDeleteZie...
DeleteHa'ah...ni lh hsilnyee
Rajin..dn tak membazir. sume eita msk..pelam, sagu.
ReplyDeleteNisan tu gula merah ke? Abih tu takde, eita guna gula pasir la ya..
Kak ujie...
DeleteSebelom xlh mkn baik msk sume tu dulu...
Hehehe...bjimat cermat..
Letk gula je lh kak
Nisan ko dah jadi batu kot. hehehe sebab lama sangat ko tak guna dia. dah merajuk le tu.
ReplyDeleteha.. rempah ni ke, memang dok tercari cari. nanti nak ke mama mia lah nak order gak. Raya haji nanti leh masak tuk emak.
Wantie..
DeleteHahaha...agaknyer lah ye....
Jenuh mencari..x jupe ph sudah....
Cicah dgn lemang ke ketupat ke ns impit ni ms raya nati best tu
sedapnyer nengok daging tu hehe
ReplyDeleteWanieys..tu bru tengok..belom mkn lg...mkn lg sedap...hohoho
Deletebest mesti sedap nikan!
ReplyDeleteKesuma angsana..
DeleteMemg sodap..
sedap gile... dah layak jd bini ni muahahaha
ReplyDeleteAsrul...
DeleteHahahaha....tau takpe
mmmm.dah 2 org ciksu jumpa guna rempah mama mia ni..cmna ordernya?
ReplyDeleteakak ditag..jom join=)
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/koleksi-terbaru-kznabihah-butik.html
Qasehnya rania...
DeleteGi je msg kt blog dia...
Nati lh akak jenguk ye
sedap nye..aku mau :D
ReplyDeletemenarik... macam kena try jugak je.. dah lama tak ketuk2 kuali kat dapur ni.. hehe
ReplyDeleteYummy...nmpak sedap jew daging tu....
ReplyDeletePsss....rietta suka bronok xletak nyior...mam dengan nissang cmpur santang....
john ram...
ReplyDeleteambik je lah
angah pikah..
ReplyDeletekalau ketuk tu jangan lupa atar kat akak sikit ye...
rietta...
ReplyDeleteooooo..macam best plok....
nmpak interesting menu dia
ReplyDeletewaaaaaa. nok gok daging hitam tu. huhu.
ReplyDeletemai jenguk lagi kat sini..masih nampak daging masak hitam..ha ha...
ReplyDeleteooo nisan takde..nisan kat kubor..tihehe..sawan buih mmg takleh tinggal eks...btw ita ni rajin masak, untung sape jadi laki dia :)
ReplyDeletemishter
ReplyDeletenak cuba?
9n0L4..
ReplyDeletetunggu raya haji plok kita wat..
hehehe
si matatajam...
ReplyDeletekite malas...huhuhuhu
kak tiha....
ReplyDeletetu lah..nisan tu jauh sgt nak gi ambik..hahahha....
dah biasa tengok orang sawan macam tu...kihkihkih...
tu time rajin kak..leh lah masak...
rajinnya ieta masak...cr pun ada rempah tue tapi belum guna lagi..
ReplyDeletekak fieda pun masok doh aritu rempah ni..mmg sedap..doh jadi mcm rendang pulok..
ReplyDeleteAlahai sedapnya Eita.....terliur sudah.
ReplyDeleteSEMALAM BARU MAKAN DAGING ALA² GINI .. KAWAN KATA MASAK PAKAI REMPAH KUZI YER...
ReplyDeleteAMBOI SEKALI TUNJUKK BAKAT MASAK.. PELAM PUN DI MASAK YER...
SIAP ADE PENCUCI MULUT .. LENGKAP²...
che rose...
ReplyDeletesekali sekala rajin
fieda...
ReplyDeletememang lah...
makan dgn tupak tu sdap gok
norzie hany
ReplyDeletesemlm baru tengok akak masak..
sedap sungguh
masya....
ReplyDeleteita punyer yg izan bagi...
masuk je benda yg ada kat umah...
baru sdap makan
alaaaaaa. raye haji kite tak balik dungun. huhu. balik jelebu. ;)
ReplyDeleteadui nmpk sedap gila.sy suka kuah yg hitam2 cmnie.hehe
ReplyDeleteaku tgk kaler daging tu pun dh tau dh....kumpum sedap (^__^)
ReplyDeletekena order byk2 ni
ReplyDeletewah..bselera sha tgk.. hntar ke sbh bole?
ReplyDelete