Thursday, March 8, 2012

SAJA2 JE.....

Menu bukak pose hari ni..


beronok sagu..
kuih lipat...

taper pulut...
best..

29 comments:

  1. WOW BEST NYE TERINGAT BULAN RAMDHAN..
    SYUKUR ALHAMDULILLAH :)

    ReplyDelete
  2. alamak!!!..terkezut nyer..semua hurf besar ni....
    asal pose je mesti teringat bulan ramadhan..
    tak sabar nak tunggu...

    ReplyDelete
  3. fieda..
    sedap kan...lama tak makan...tu yang redah jugak hujangi pasar malam...

    ReplyDelete
  4. taper? taper pun taper lah.... janji rock... huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. tadi afiq baru mkn kuih sagu.. mak buat

    ReplyDelete
  6. yummy...
    lapar pulakk rasenye!
    :p

    ReplyDelete
  7. tapai tu nampak sedap....bak sikit

    ReplyDelete
  8. suka kuih sagu tu..lama dah x mkn

    ReplyDelete
  9. kuih lipat..tu tak tau.
    tapai pulut..mmg fav.

    *smlm akak buka dgn mi hoon yg tak berapa jadik..sbb tgh lemau posa, masak2 pulak.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Eita, puasa lagi ke ari ni?

    ReplyDelete
  11. @Uncle Jonni
    kau tak pernah makan ke?
    taruk dalam peti..best..

    ReplyDelete
  12. @Afiq Yassin
    pandai nyer...akak failed benda2 macam ni...

    ReplyDelete
  13. @Telor Power
    ambik lah...dalam peti ada lagi wat stok..

    ReplyDelete
  14. @Eera Shera
    sebab lama tak makan lah gi cari kat pasar malam....

    ReplyDelete
  15. @Ujie
    ala macam lempeng je..pahtu diorang letak inti ikan..lipat jadi petak macam ni...

    disebabkan malas masak lah ita gi redah hujan...gi pasar malam...

    ReplyDelete
  16. @eMMe
    waalaikumussalam
    hari tak pose...semalam je...

    ReplyDelete
  17. oo..inovasi jugak tu. mesti sedap sbb ada intinya..

    ReplyDelete
  18. ujie....
    bergantung pada inti dia..
    ada yang inti ubi, sardin, ikan...

    ReplyDelete
  19. oh tidakkkkkkkkkk... dah tingin nak mkn kuih lipat pulak... aduss

    ReplyDelete
  20. sedapnya sagu merah tu ;)
    anda di tag ..jom join..

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/03/segmen-blog-reviewing-by-haruno-hana.html

    ReplyDelete
  21. inta berlian...
    ah! sudah..jenuh lah nanti melayan ibu yang duk mengidam ni..hehehehhe

    ReplyDelete
  22. qasehnya rania..
    nanti akak join ye..

    ReplyDelete
  23. ohhhhhh. saye suke benor kiuh lipat tu!

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum wbt
    Kuih lipat tu kalau disebelah Yob Mad dinamakan kueh tepeik tak kira lah adunan kueh tepeik pisang atau tepung gandum. Tapi sebelah saya berflainan mazhab kwsn dgn yob Mad dipanggil kueh `padam pelita`. Sebabnya kueh ni dimasak byk2 utk satu famili. Jadi bancuh ulinya memanglah agak kasar, tanpa menggunakan minyak sebaliknya daun pisang je (utk elakkan rentung) maka ditebar atas kuali. Biasanya ada api pelita dekat dapur tu sebab gelap dan semasa nak menterbalikannyalah terpaksa lakukan dgn cepat sehingga boleh memadamkan api pelita. Kalau masa tu hujan lebat, alangkah sedapnya...

    ReplyDelete
  25. 9n0L4...
    kita sekampung..memang suke kuih ni kan...

    ReplyDelete
  26. tajnur..
    waalaikumussalam....
    macam2 pesen nama kuih ni...
    yelah kan berlainan mazhab....
    yang penting best makan masa suam2 kuku...

    ReplyDelete
  27. tu lahhh. bile nok jupe sx mkn kueh lipat. kihkih.

    ReplyDelete