Saturday, March 31, 2012

ARWENDANISH 1ST GIVEAWAY..


Jalan2 kat blog Aine Ainun...
terjumpa GA kat atas tu..
mood nak menjoin datang..

jadi sapa2 yang nak join ..
klik je banner kat atas tu...

tarikh tutup...
5.4.2012..
sempena bday tuan punyer tanah tu...


PESTA BUKU....

petang jumaat...dalam kul 3 petang ..
lepak kat pustaka..
ada pesta buku..
kebetulan plok anak sedara aku ada masuk pertandingan mewarna bersama boboiboy..
tapi tulah kesian budak2..
semangat nak tengok boboiboy..
last2 yang kuar en.bear dar A&W....
nasib lah cik bear ramah layan budak2...
bukan main suka lagi budak2 tu hah....

bermula 27-31.3.2012..
baru semalam berkesempatan gi..
tapi tak beli apa2 pun..
layan budak2 je...

semua peserta masuk dalam dewan..
ingat kan boleh lah aku masuk...
rupanya xleh pun..
ni pun aku bergayut kat tingkap luar...

nasib aishah berpaling..
dan aku sebagai kanak2 yang riang..
melambai lah tangan..
heheheheh...
suka sangat kak chah..
bila tengok aku, kakak2 dia,..
mak dia duk bergantungan kat tepi tingkap.


masa ni dah separuh orang siap mewarna..
jadi leh lah relak2...
semua kanak2 dapat..
topi bear A&W..
err...topi ke?..
boleh lah tu..

ni kat luar...
buku sekolah untuk pra..
murah je..
0.50 sutir....

yang ni kat bahagian dewan utama..
bahagian kanak2...
dan aku sebagai kanak2 riang..
layan lah anak buah aku...
kakak aku plok lepak kat bahagian..
novel alaf 21..
sibuk nak cari buku zaiful zaman..


sapa2 yang nak beli laptop pun ada..
printer...
pen drive masa ni diorang offer..
4GB-rm18...
8GB-rm25...

lama menunggu..
beli kepok..
lepak makan dulu...
kepok tengah panas..
best r..lembut..
kalau sejuk..
petong dinding pecah dinding....

sementara tunggu keputusan..
semua bebudak tu kena tunggu kat luar..
diorang dapat lah beger n air root beer..
sorang satu....

masa yang di tunggu2 oleh bebudak2 tu..
termasuk lah aku..
hahahah..
seronok tengok budak2..

hadiah akan di sampaikan oleh ..
en. bear A&W..
budak2 ni bising..
kata geli bersalam dengan en.bear..
hahahah...
yang baju hitam tu..
pengawal en.bear...

sayang nya aishah tak menang pun...
tapi tetap happy..
berebut nak bergambar dengan..
en.bear...


budak2 duk berebut...
pengawal en.bear plok dah bising..
jangan tolak..
takut en.bear jatuh terlentang..
takde sapa yang nak angkat...
rasa nak tengok je sapa yang duk kat dalam maskot tu...
hehehehe...

say bye..bye..
en.bear dah nak balik dah...
pahtu ada pengumuman..
sapa2 yang nak bergambo dengan boboiboy..
tunggu sampai kul 6..
layan aku..
baik aku balik..
nak menunggu lagi sejam..
naik kematu dah punggung ni..


Friday, March 30, 2012

APA BENDA NI HAH?

hari ni blogwalking..
tapi sayang nye satu hapa pun xleh komen..
asal komen je kuar benda ni...
semua blog aku aku gi..
nak komen tetap kuar benda ni..
macamana nak buat ni hah?
aduhhh...
dah lah aku ni buta it..
dia plok gi kuar benda2 gini..
menyampah betol lah...
sapa leh tolong?

KEHIDUPAN YANG KELAM...

hari ni lepak kat blog syed al fandi..
blog photo...
berkenan sangat dengan teknik black n white yang dia guna...
guna photoscape..
aku nama je ada photoscape tapi haram tak guna...
ni lah hasil nya...
nak suh ingat dalam pala..tu yang buat banyak2...
tapi tu lah..
tak lawa jugak...
aduhhhh.....











Thursday, March 29, 2012

KUMPUL HADIAH....


minggu ni keje aku kumpul hadiah je...
heheheh...
yang tak best nyer..
abang pos koyak kan surat aku sebab,..
nak tengok apa yang ada kat dalam sampul tu..
siyot betol lah..
tak amanah langsung buat keje...

tima kasih daun keladi ye...


ni hadiah dari kak tiha..
yang aku menang segmen teka teki..
hari tu..
nak tahu teka teki apa klik CINI

ni plok aku menag hadiah sagu jantung pisang...

hari tu masa lepak kat blog..
tengok kak tiha dapat ni..
teringin jugak nak klik..
ingat takleh..
rupanya boleh jugak..
free je,...
perisa stoberi + mentol...
kalau nak jugak klik CINI

yang ni plok aku klik..
kat dalam fb...
ternampak kat blog intan berlian hari tu..
tapi tak rasa pun..
tak tahu macamana..

ni bukan aku dapat hadiah ye..
ni aku beli...
heheheh...
dinner aku.
laksa kuah merah...
jemput makan ye..



SEGMEN SUPERSTAR BLOG 5



kak tiha sekarang ni tengah anjur kan satu segmen..
review blog...
sapa2 yang nak men join kan diri ..
sila klik banner kat atas ye...

tarikh tutup 
4.4.2012..
sebarang surat menyurat tidak akan dilayan..
hehehehhe....



Wednesday, March 28, 2012

WORDLESS WEDNESDAY.....

salah eja or memang ada ....
ntah...
agak seriau di sini...



Tuesday, March 27, 2012

TERAPI MINDA......dalam kehijauan...


hari ni aku gi lepak kat ..
institut yakin cakna..
kat seberang marang...
situ tempat...
budak2 mengaji..belajar qiraati...
bercampur dengan budak2 taski...
tak nak cakap banyak..
bab aku tak berapa sihat..
mengalami tekanan darah rendah..
130/67....
rasa macam tak berapa stabil je otak....
bab tu aku gi terapi minda..
untuk seketika...
korang layan je lah....

sebelom lepak isi 
tangki minyak dulu...
hahahah...
baru sedap lepak....

macamana aku tak kata sini tempat terapi..
minda yang best..
masuk je dah rasa macam..
duk dalam taman...
macam2 ada...

tapi sebelom masuk..
kena baca ni dulu...
ingat sebarangan je ke kena masuk..

kat pintu utama...
aku tak tahu bunga apa..
but really...
sungguh cantik..
penuh mengelilingi relung..
kat pintu masuk..

terserempak dengan lebah...
sempat jugak zoom...

aku sanggup kena gigit..
asalkan dapat ambik gambo lebah ni...
tapi sikit blur...

ni bunga jari lipan..
banyak sangat..
tapi ni je yang tengah berbunga..

tak silap aku lah ni bunga loceng..
ermmm..
tapi tulah aku try jugak goyang kan bunga ni..
mana lah tau kot2 ada bunyi loceng..
tapi haram takde pun..

ni bunga pokok pegaga hiasan..
kalau pegaga yang kita makan tu kecik je..
daun ni..
yang ni gedebak ..besar nya..
tapi tulah aku terlupa klik daun pegaga tu...

ni tak tahu langsung bunga apa...
aku main klik je..
janji comel..

sebenarnya nak zoom semut..
tapi tulah jadi blur..
semacam je...

ni spesis bunga raya..
macam lada kering pun ada...
sayang nya takde yang berkembang..

ni pun bunga raya..
spesis kecik...

yang paling teruja aku tengok..
bunga raya 2 tingkat...
tapi yang ni langsung takleh bawak penumpang..

ni lagi satu spesis bunga raya..
rupanya tuan punyer dia ni..
suka tanam bunga raya..

ni bunga daisy...
yang ni aku dah biasa ambik..

yang ni pun sama..
nak zoom serangga..
tapi tu lah tak lepas...

yang ni plok...
bunga taring dinasour....
hahahha...
aku je yang bagi nama ni..
sebab bentuk ala2 macam gigi dinasour..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...